Vakkundig bij jou thuis geïnstalleerd

Zorgeloze installaties, binnen een dag geregeld.

De installatie van jouw thuisbatterij wordt uitgevoerd door onze vertrouwde installateurs, met ervaring in installatietrajecten op het gebied van elektrificatie, zoals zonnepanelen en thuisbatterijen. Het installeren van thuisbatterijen is voor onze installateurs een écht vak. Zo geven zij met een vakkundige installatie je hele huis energie. Ook 's avonds.

Wat gebeurt er op de installatiedag?

We zorgen voor een veilige en gecontroleerde werksituatie. Veiligheid boven alles! Onze installaties voldoen ook uiteraard aan de NEN1010 normen.
We bereiden de meterkast en bekabeling voor, en werken deze uiteraard netjes weg.
We installeren de thuisbatterij en omvormer op de juiste manier.
We koppelen alle systemen aan elkaar, en testen het systeem door.
We zorgen dat je je systeem in de gaten kunt houden via een platform
Wij staan voor je klaar, en zijn altijd bereikbaar wanneer er onverhoopt een probleem optreedt met jouw zonnepanelen installatie.
Voila! Je kunt je eigen zonne-energie opslaan!

Is mijn huis geschikt?

Als je wilt dat wij een thuisbatterij in je huis komen plaatsen moet je op een aantal dingen letten. Zo is het nodig dat je voldoende ruimte hebt voor een thuisbatterij, in een droge ruimte met stabiele temperatuur. Vanuit deze ruimte moet er een kabeltraject aangelegd kunnen worden naar je meterkast. Verder is het nodig dat er in je meterkast genoeg ruimte beschikbaar is voor de benodigde groepen van de thuisbatterij. Is je meterkast groot genoeg, maar zijn er geen vrije groepen over? Geen zorgen! Onze installateurs kunnen uitstekend volgens de juiste normen je meterkast aanpassen. Dit doen ze tijdens de installatie van jouw nieuwe thuisbatterij!

Aansluiting op de meterkast

Wanneer de thuisbatterij is geplaatst wordt de batterij-omvormer aangesloten op het energienetwerk. Dit gebeurt binnenshuis, via de meterkast. Hier komt veel kijken. Gelukkig kunnen onze installateurs bijna al het werk hiervan altijd zelf doen. Zo zullen zij onder andere de volgende handelingen uitvoeren:

• Plaatsen aardlekautomaat
Een aardlekautomaat is een combinatie van een groep en een aardlekschakelaar in één kastje. Hiermee zorgen we dat jouw thuisbatterij een eigen gescheiden systeem krijgt. Mocht er ooit een probleem zijn met de groep van de thuisbatterij, heb je verder nergens in huis last hiervan.

• Afzekeren installatie
We zekeren de installatie af, en zorgen we dat je hoofdaansluiting niet wordt overbelast. Zo mag je maximaal 5 kW tegelijk terugleveren of afnemen van het net als je een monofase aansluiting hebt, en ongeveer 17 kW als je een driefase aansluiting hebt. Het is belangrijk om te weten welke aansluiting er in de meterkast nodig is, want de uitgangsstroom mag namelijk niet hoger zijn dan de gebruikte aardlekautomaat. Eén van onze adviseurs berekent dat voor jou.

Wij werken tijdens de installatie alleen met topmerken. Kwaliteit gaat namelijk boven alles.

Hoe verloopt de installatiedag?

Een van onze installateurs komt bijna altijd voorafgaand aan de installatie een werkopname doen, om zo het hele installatietraject samen met jou in kaart te brengen. Met een goede voorbereiding kunnen onze installateurs vaak de installatie binnen één dag afronden. Soms zullen er twee installateurs jouw kant op komen, omdat thuisbatterijen soms erg zwaar zijn, en deze met twee mensen opgetild moeten worden.

• Omvormer plaatsen

Samen met jou bepaalt de installateur wat de meest geschikte plek is voor jouw omvormer. In verband met de warmte die een omvormer afgeeft houden we rekening met ademruimte en raden we houten wanden af. Voor de omvormer geldt ook: hoe dichter bij de meterkast, hoe makkelijker de installatie!

• Kabeltraject leggen
Naast de plaatsing van de omvormer, wordt de afwerking van het kabeltraject ook altijd volledig in overleg met jou gedaan. Vaak  kunnen de kabels via een loze leiding of schacht in het huis getrokken worden, zodat deze niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Mochten ze toch door het huis moeten lopen, zullen we bijna altijd RAL9010 witte kabelgoten gebruiken om deze netjes weg te werken.

• Thuisbatterij plaatsen
De thuisbatterij wordt binnen een meter van de omvormer geplaatst, en gaat vrij gemakkelijk. Bij wandmontage zal de muur waar de thuisbatterij aan komt te hangen worden gecontroleerd, waarna de muurbeugel wordt gemonteerd. Het plaatsen van de batterij is vaak een klus voor twee mensen vanwege het gewicht van de batterijen.

Onze installateur heeft de hele dag om alles netjes weg te werken en volledig te testen ter controle van de oplevering. Het eindresultaat wordt altijd met je doorgelopen!

Bereken direct jouw besparing met een thuisbatterij.

Met wat simpele gegevens over jouw energiesituatie kunnen wij beginnen met berekenen welke thuisbatterij er bij jou past.

Waar woon je?

Heb je zonnepanelen thuis?

Bespaar gemiddeld €1930 per jaar
Word onafhankelijker van het stroomnet
Altijd gebruik maken van je eigen stroom