Vakkundig bij jou thuis geïnstalleerd

Zorgeloze installaties, binnen een dag geregeld.

De installatie van jouw thuisbatterij wordt uitgevoerd door onze vertrouwde installateurs, met ervaring in installatietrajecten op het gebied van elektrificatie, zoals zonnepanelen en thuisbatterijen. Het installeren van thuisbatterijen is voor onze installateurs een écht vak. Zo voorzien zij je hele huis van energie met een vakkundige installatie. Ook 's avonds.
Installateurs voor thuisaccu plaatsing in Nederland

Wat gebeurt er op de installatiedag?

  • We zorgen voor een veilige en gecontroleerde werksituatie. Veiligheid boven alles! Onze installaties voldoen ook uiteraard aan de normen NEN 1010 en NEN 3140.
  • We bereiden de meterkast en bekabeling voor, en werken deze uiteraard netjes weg.
  • We installeren de thuisbatterij en omvormer op de juiste manier.
  • We koppelen alle systemen aan elkaar, en testen het systeem door.
  • We zorgen ervoor dat je je systeem via een platform kunt monitoren.
  • Wij staan voor je klaar, en zijn altijd bereikbaar wanneer er onverhoopt een probleem optreedt met jouw zonnepanelen installatie.
  • Voila! Je kunt je eigen zonne-energie opslaan!
Plaatsing van thuisbatterij in de woning

Is mijn huis geschikt?

Als je wilt dat we een thuisbatterij in je huis komen plaatsen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo is het nodig dat je voldoende ruimte hebt voor een thuisbatterij, in een droge ruimte met stabiele temperatuur. Vanuit deze ruimte moet er een kabeltraject naar je meterkast kunnen worden aangelegd. Verder is het nodig dat er in je meterkast genoeg ruimte beschikbaar is voor de benodigde groepen van de thuisbatterij. Is je meterkast groot genoeg, maar zijn er geen vrije groepen over? Geen zorgen! Onze installateurs kunnen je meterkast uitstekend aanpassen volgens de juiste normen. Dit doen ze tijdens de installatie van je nieuwe thuisbatterij!
Meterkast voor een thuisbatterij

Aansluiting op de meterkast

Nadat de thuisbatterij is geplaatst, wordt de batterij-omvormer aangesloten op het energienetwerk. Dit gebeurt binnenshuis, via de meterkast. Hier komt veel bij kijken.. Gelukkig kunnen onze installateurs bijna al het werk hiervan altijd zelf doen. Zo zullen zij onder andere de volgende handelingen uitvoeren:

• Plaatsen aardlekautomaat
Een aardlekautomaat is een combinatie van een groep en een aardlekschakelaar in één kastje. Hiermee zorgen we dat jouw thuisbatterij een eigen gescheiden systeem krijgt. Mocht er ooit een probleem zijn met de groep van de thuisbatterij, heb je verder nergens in huis last hiervan.

• Afzekeren installatie
We zekeren de installatie af en zorgen ervoor dat je hoofdaansluiting niet overbelast wordt. Zo mag je maximaal 5 kW tegelijk terugleveren of afnemen van het net als je een monofase aansluiting hebt, en ongeveer 17 kW als je een driefase aansluiting hebt. Het is belangrijk om te weten welke aansluiting er in de meterkast nodig is, want de uitgangsstroom mag namelijk niet hoger zijn dan de gebruikte aardlekautomaat. Een van onze adviseurs berekent dat voor jou.

Welke thuisbatterij past bij jou?

GivEnergy thuisbatterij stackable 3 fase Nederland slimme sturing

GivEnergy Stackable Battery

Een flexibel driefase systeem van de Britse producent GivEnergy.

GivEnergy thuisbatterij monofase Nederland slimme sturing

GivEnergy Batterypacks

Een flexibel monofase systeem van de Britse producent GivEnergy.

sonnenBatterie 10 Performance thuisbatterij

sonnenBatterie 10 Performance

Een krachtig driefase systeem van de Duitse producent Sonnen.

sonnenBatterie 10 monofase thuisbatterij

sonnenBatterie 10 monofase

Een krachtig monofase systeem van de Duitse producent Sonnen.

Thuisbatterij kabeltraject installatie

Hoe verloopt de installatiedag?

Een van onze installateurs komt bijna altijd voorafgaand aan de installatie een werkopname doen, om zo het hele installatietraject samen met jou in kaart te brengen. Met een goede voorbereiding kunnen onze installateurs de installatie vaak binnen één dag afronden Soms zullen er twee installateurs jouw kant op komen, omdat thuisbatterijen soms erg zwaar zijn, en deze met twee mensen opgetild moeten worden.

• Omvormer plaatsen

Samen met jou bepaalt de installateur wat de meest geschikte plek is voor jouw omvormer. In verband met de warmte die een omvormer afgeeft houden we rekening met ademruimte en raden we houten wanden af. Voor de omvormer geldt ook: hoe dichter bij de meterkast, hoe makkelijker de installatie!

• Kabeltraject leggen
Naast de plaatsing van de omvormer, wordt de afwerking van het kabeltraject ook altijd volledig in overleg met jou gedaan. Vaak  kunnen de kabels via een loze leiding of schacht in het huis getrokken worden, zodat deze niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Mochten ze toch door het huis moeten lopen, zullen we bijna altijd RAL9010 witte kabelgoten gebruiken om deze netjes weg te werken.

• Thuisbatterij plaatsen
De thuisbatterij wordt binnen een meter van de omvormer geplaatst, en gaat vrij gemakkelijk. Bij wandmontage zal de muur waar de thuisbatterij aan komt te hangen worden gecontroleerd, waarna de muurbeugel wordt gemonteerd. Het plaatsen van de batterij is vaak een klus voor twee mensen vanwege het gewicht van de batterijen.

Onze installateur heeft de hele dag om alles netjes weg te werken en volledig te testen ter controle van de oplevering. Het eindresultaat wordt altijd met je doorgelopen!

Persoonlijk, vrijblijvend en gratis advies.

Bereken in 1 minuut jouw besparing met een thuisbatterij.

Met wat simpele gegevens over jouw energiesituatie kunnen wij beginnen met berekenen welke thuisbatterij er bij jou past.

Waar woon je?

Heb je zonnepanelen thuis?

Bespaar gemiddeld €1930 per jaar
Word onafhankelijker van het stroomnet
Altijd gebruik maken van je eigen stroom