Installateur plaatst GivEnergy thuisbatterij

Thuisbatterij

Ontdek hoe thuisbatterijen werken, wat de voordelen van een thuisbatterij zijn en welke het best bij jou past.

Een thuisbatterij is een oplaadbare energieopslagsysteem die wordt gebruikt voor het opslaan van elektriciteit van zonne-energiesystemen of van het elektriciteitsnet. Deze energie kan vervolgens gebruikt worden voor zelfconsumptie, om op dynamische prijzen te handelen of te handelen op de onbalansmarkt.

Illustratie van een thuisbatterij

De weg naar de juiste thuisbatterij voor jou in 3 simpele stappen.

Geregeld van A tot Z

Werknemer Accuselect geeft telefonisch advies over thuisbatterijen

Rekentool: direct persoonlijk inzicht in je besparingen

Krijg binnen enkele minuten persoonlijk inzicht van de mogelijkheden met een thuisbatterij voor jouw unieke thuissituatie.

Werknemer van Accuselect op laptop

Jouw persoonlijke batterijplan

Wij geven jou persoonlijk, vrijblijvend en vakkundig advies. Onze experts begeleiden je door elke stap richting de juiste thuisbatterij. Alle nodige informatie over ons batterijvoorstel ontvang je in jouw persoonlijke BatterijPlan.

Installateur met thuisbatterij bij huis

Kwalitatieve installatie op maat

Wanneer het BatterijPlan helemaal aansluit op jouw wensen, komt een van onze gecertificeerde installateurs langs voor een werkopname en installatie.

Accuselect Brochure voorbeeld

Download onze brochure gratis!

Lees alle informatie over thuisbatterijen

Bedankt!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
ZonnepanelenEen klant van Accuselect bekijkt de Powerselect appAccuselect installateur plaatst GivEnergy thuisbatterij

Waarom een thuisbatterij?

Krijg slimme controle over je energie met een thuisbatterij

Met een thuisbatterij krijg jij slimme controle over je energie. Of het nou het gebruiken van je eigen zonne-energie is of het handelen met je stroom: jij haalt meer uit je energie.

Eigen Zonne-energie optimalisatie: van 30% naar 70% zelfconsumptie.

Bespaar op je energierekening

Back-up bij stroomstoring

Producten

Onze thuisbatterijen

Met Europese kwaliteitsmerken GivEnergy en sonnen zorgen wij er voor dat jij de beste thuisbatterij mogelijk tot jouw beschikking hebt en het meeste uit je energie kan halen. Door de lange levensduur van onze thuisbatterijen haal jij duurzame zekerheid in huis.

GivEnergy Stackable 10,2 kWh met 6 kW omvormer

10.2

kWh

Driefase

Een modulair driefase thuisbatterijsysteem van hoge kwaliteit

sonnenBatterie 10 Performance (11 kWh)

11

kWh

Driefase

Een krachtige all-in-one thuisbatterij met hoog vermogen

sonnenBatterie 10 (11 kWh)

11

kWh

Monofase

Een krachtige all-in-one thuisbatterij van hoge kwaliteit

sonnenBatterie 10 (22 kWh)

22

kWh

Monofase

Een krachtige all-in-one thuisbatterij met hoog vermogen

Welke thuisbatterij past bij jou?

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over thuisbatterijen.

Een thuisbatterij (ookwel thuisaccu) is een energieopslagsysteem waarin je onder andere zonne-energie in kunt opslaan. In plaats van overtollige zonne-energie terug te leveren aan het energienet, slaat de thuisbatterij nu dit overschot op voor later gebruik. Wanneer de zon ondergaat of je zonnepanelen tijdelijk niet voldoende stroom opwekken om aan de energiebehoefte in huis te voldoen, kun je eenvoudig overschakelen naar de opgeslagen energie in de thuisbatterij. Hierdoor hoef je niet meteen stroom van het energienet af te nemen. Ter verduidelijking: zonder de thuisbatterij lag de efficiëntie van eigen energieverbruik uit zonnepanelen tussen de 30 en 50 procent. Maar mét de thuisbatterij stijgt dit aandeel naar een indrukwekkende 60 tot 80 procent.

Ja, een thuisbatterij draagt mede bij aan duurzaamheid doordat het je in staat stelt om veel meer van je eigen groene zonne-energie te gebruiken. Dit in plaats van grijze stroom afkomstig van fossiele brandstoffen. Door het hebben van een thuisbatterij kan je je eigen verbruik/zelfconsumptie verhogen van 30% naar 70%. Daarnaast zijn onze thuisbatterijen gemaakt van duurzame materialen die kunnen worden gerecycled.

Met een thuisbatterij wordt bijdragen aan de energietransitie financieel aantrekkelijk. Met slimme aansturing kun je de thuisbatterij automatisch slim laten omgaan met dynamische energietarieven, en zelfs laten aansturen om op de onbalansmarkt de handelen. Dit geeft maximaal rendement waardoor je een thuisbatterij terugverdient in 4 tot 6 jaar.
Verder kun je met een thuisbatterij je je eigen zonne-energie opslaan, waardoor je meer zelfvoorzienend bent. Gemiddeld wordt ‘slechts’ 30% van de opgewekte zonne-energie gebruikt voor eigen gebruik. Met een batterijsysteem kan jouw verbruik van eigen zonne-energie worden verhoogd tot meer dan 80%. Met thuisbatterijen kan deze overtollige energie worden opgeslagen en verbruikt wanneer daar behoefte naar is. Zo verduurzaam je je eigen energieverbruik aanzienlijk verduurzamen, en voorkom je teruglevering naar het energienet. Daarnaast is het mogelijk om de batterij te gebruiken als noodstroomvoorziening. Bij stroomuitval blijven jouw lampen branden doordat de batterij stroom blijft leveren aan jouw geselecteerde apparaten.

Ja, met een thuisbatterij kun je noodstroom regelen, waardoor je beschermd bent tegen stroomuitval en nooit meer in het donker zit. Onze thuisbatterijen worden gekoppeld aan specifieke groepen in je meterkast, zoals je koelkast, vriezer en belichting. Op het moment dat het stroomnet uitvalt, detecteert de thuisbatterij dit en schakelt de stroomvoorziening van die geselecteerde groepen over naar je thuisbatterij, waardoor je altijd stroom hebt op deze groepen.