Levensduur en Garantie

Bij Accuselect krijg je een thuisbatterij van Europese kwaliteitsmerken die staan voor een unieke garantie en levensduur. Samen met de Duitse thuisbatterijproducent Sonnen en de Britse thuisbatterijproducent GivEnergy staan wij voor thuisbatterijen met een levensduur van gemiddeld 20 jaar. De thuisbatterijen van GivEnergy kennen een garantie van 12 jaar, en de thuisbatterijen van Sonnen 10 jaar. Beide merken bieden een garantie van 10.000 cycli.

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over thuisbatterijen.

De meeste thuisbatterijen hebben een fabrieksgarantie van 10 jaar met een minimale prestatie van 80% na deze garantieperiode, waarbij de werking van de thuisbatterij onder de juiste omstandigheden wordt gegarandeerd. Vaak houdt dit in dat na die 10 jaar, de fabrikant belooft dat de thuisbatterij nog minimaal 80% van de totale opslagcapaciteit kan benutten. Na deze 10 jaar kan het zo zijn dat je thuisbatterij nog jaren meegaat. De thuisbatterijen van GivEnergy kennen een garantie van 12 jaar, en de thuisbatterijen van sonnen 10 jaar. Beiden hebben ze een garantie van 10.000 cycli, wat betekent dat de levensduur van thuisbatterijen zo'n 25 jaar is.

Garanties op thuisbatterijen verschillen enorm. Op sommige thuisbatterijen zit maar 5 jaar garantie. Soms wordt de garantie in cycli uitgedrukt, zo biedt de Nexus thuisbatterij slechts 6000 cycli garantie, of een garantie van 7 jaar. Bij Accuselect staan we voor kwaliteit en duurzaamheid. Dat kan pas echt met hoogwaardige thuisbatterijen met een lange levensduur en garantie. Zo wordt jouw investering in verduurzaming meer waard. Onze thuisbatterijen van sonnen hebben een garantie van 10 jaar op het gehele systeem, en bieden meer dan 10.000 cycli. Wanneer er vervanging nodig is van de thuisbatterij krijg je een geheel nieuw systeem, niet alleen de dagwaarde. Dat is uniek. Onze thuisbatterijen van GivEnergy hebben een uniek lange garantie van 12 jaar op de thuisbatterij en de omvormer, met daarbij ongelimiteerde cycli. Zo weet je dat jouw thuisbatterij langer dan 20 jaar mee gaat, en de investering het waard is.

Een cycli van een thuisbatterij is een definitie van gebruik. Een cyclus betekent één keer volledig opladen en één keer volledig ontladen. Wanneer jouw batterij maar half wordt opgeladen en ontladen telt dit als een halve cyclus. Bij Accuselect bieden we kwalitatieve thuisbatterijen van Europese producenten met een unieke levensduur van meer dan 10.000 cycli. Zo gaat jouw thuisbatterij meer dan 20 jaar mee, waar dat bij concurrenten vaak maximaal 15 jaar is.

Met Lithium-IJzerfosfaat is er doorgaans geen onderhoud nodig. Je thuisbatterij heeft namelijk een Battery Management System (BMS) dat automatisch o.a. de temperatuur, state-of-charge, cycli, en het vermogen van elke batterijcel analyseert. Zolang de batterij is geïnstalleerd in een daarvoor geschikte ruimte die voldoet aan de product voorwaarden, is onderhoud eigenlijk niet nodig. Je thuisbatterij degradeert langzaam over de tijd. Dat is normaal. Je kunt een aantal dingen doen om de levensduur van je batterij te optimaliseren. Zo is het niet gewenst om je batterij van 0% tot 100%, en weer terug naar 0% te ontladen, dan komt er namelijk meer warmte vrij dan bij 10% naar 90% bijvoorbeeld. Gelukkig regelt de BMS van de thuisbatterij dit vaak automatisch!

sonnen

- 10 jaar garantie
- 10.000 cycli garantie
- Gemiddelde levensduur van 20 jaar

GivEnergy

- 12 jaar garantie
- 10.000 cycli garantie
- Gemiddelde levensduur van 20 jaar