Waarom een thuisbatterij?

Ontdek de voordelen van een thuisbatterij voor jou en voor de wereld.

Gemakkelijk besparen op je energierekening

Met Powerselect aansturing heb je je thuisbatterij naar verwachting in gemiddeld 4-7 jaar terugverdiend, terwijl je het energienet helpt te ontlasten. Doordat je thuisbatterij automatisch slim omgaat met onbalans op het energienet en prijsschommelingen van een dynamisch energiecontract, behaal jij maximaal rendement met duurzaam energiegebruik.

Onafhankelijker van het energienet

Met een thuisbatterij ben jij onafhankelijker van het energienet. Je hebt altijd je eigen stroom in huis, en je hebt controle over je energieprijs. Jouw thuisbatterij kan er namelijk met Powerselect aansturing voor zorgen dat je altijd de goedkoopste stroom in je batterij hebt. Zo ben jij beschermd tegen volatiliteit in de energiemarkt.

Zonne-energie opslaan

Kies je ervoor om zoveel mogelijk van je eigen zonne-energie op te slaan? Dan zul je meer dan twee keer zoveel gebruik maken van je eigen opgewekte energie. Gemiddeld gebruiken we zonder thuisbatterij slechts 30% van onze zonne-energie. Met thuisbatterij is dit minimaal 70%, waardoor je nauwelijks meer energie van het net hoeft af te nemen.

Een icoon van beveiligd

Back-up voor stroomuitval

Krijg energiezekerheid met een noodstroomvoorziening bij jouw thuisbatterij. Een thuisbatterij met noodstroomvoorziening zorgt ervoor dat jij nooit meer in het donker komt te zitten en jouw zonnepanelen altijd blijven werken. We maken een extra aansluiting in je meterkast en zorgen dat bijvoorbeeld jouw verlichting, keuken en internet altijd blijven werken.

Verduurzamen

Met een thuisbatterij sla je je eigen zonne-energie op waardoor je daadwerkelijk gebruik maakt van groene stroom. De slimme sturing biedt extra ruimte en ontlasting van het net, waardoor het gebruik van duurzame energiebronnen wordt gestimuleerd. Daarnaast gebruiken onze thuisbatterijen duurzame materialen en zijn deze voor 99% te recyclen na hun lange levensduur. Dat komt doordat wij met Europese producenten werken die thuisbatterijen van Lithium IJzerfosfaat (LFP) maken.

Stroomnet ontlasten

Netcongestie en een overvol stroomnet zijn steeds vaker voorkomende begrippen. Een thuisbatterij zorgt er voor dat jouw stroom wordt ingezet wanneer dit het best is voor het stroomnet, waardoor het net wordt ontlast wanneer de piekuren zijn aangebroken. Ook hier geldt: goed voor je portemonnee, goed voor het net.

Accuselect Brochure voorbeeld

Download onze brochure gratis!

Lees alle informatie over thuisbatterijen

Bedankt!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Besparen op je energierekening

Door je energie op te slaan behoudt jij de controle over jouw energieprijs.

Een icoon van beveiligd

Veilig en duurzaam

De meest veilige systemen en een duurzame recyclebare opbouw.

Zonne-energie opslaan

Overtollige zonne-energie wordt automatisch opgeslagen.

Waarom een thuisbatterij?

Juist nu kiezen voor een thuisbatterij.

Klant met sonnen thuisbatterij en Powerselect slimme aansturing app

Maximaliseer jouw rendement met Powerselect aansturing

Behaal met Powerselect aansturing meer rendement terwijl jij in controle blijft over jouw thuisbatterij. Gemiddeld in 4-6 jaar terugverdiend.

Zonnepanelen

Meer gebruik van je eigen zonne-energie

Van gemiddeld 30% naar 70% zelfconsumptie van je opgewekte zonne-energie. Je doet het met een thuisbatterij. Onze thuisbatterijen werken bij alle bestaande zonnepaneelsystemen.

Accuselect installateur plaatst GivEnergy thuisbatterij

Krijg energiezekerheid met een noodstroomvoorziening

Een thuisbatterij met noodstroomvoorziening zorgt ervoor dat jij nooit meer in het donker komt te zitten en jouw zonnepanelen blijven werken bij stroomuitval.

Nieuwsberichten over zonne-energie

Lees in deze artikelen over de verdienmodellen van een thuisbatterij

Thuisbatterij
Zonnepanelen

Een thuisbatterij combineren met je zonnepanelen: dit komt erbij kijken.

Lees in deze blog over het combineren van een thuisbatterij met zonnepanelen. Met de huidige terugleverkosten en afschaffing van de salderingsregeling in het vooruitzicht, kan je nog zeker rendement behalen.

Milan van Ommeren

10-06-2024
5
minuten
Nieuws
Zonnepanelen
Thuisbatterij

De salderingsregeling verdwijnt per 2027: de toekomst van de thuisbatterij in beeld

Het nieuwe regeerakkoord die op 16 mei is overeengekomen heeft duidelijkheid gegeven over de toekomst van salderingsregeling: hoe de thuisbatterij jou nu al beschermd, en je voorbereid op de toekomst.

Paul Schellekens

16-05-2024
5
minuten
Zonnepanelen
Nieuws

Als zonnepaneelhouder je terugleverkosten ontlopen

Lees in deze blog over de groeiende trend waarbij energieleveranciers terugleverkosten in rekening brengen voor zonne-energie, en hoe een thuisbatterij de oplossing is tot dit probleem.

Milan van Ommeren

14-05-2024
5
minuten

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over thuisbatterijen.

Met een thuisbatterij wordt bijdragen aan de energietransitie financieel aantrekkelijk. Met slimme aansturing kun je de thuisbatterij automatisch slim laten omgaan met dynamische energietarieven, en zelfs laten aansturen om op de onbalansmarkt de handelen. Dit geeft maximaal rendement waardoor je een thuisbatterij terugverdient in 4 tot 6 jaar.
Verder kun je met een thuisbatterij je je eigen zonne-energie opslaan, waardoor je meer zelfvoorzienend bent. Gemiddeld wordt ‘slechts’ 30% van de opgewekte zonne-energie gebruikt voor eigen gebruik. Met een batterijsysteem kan jouw verbruik van eigen zonne-energie worden verhoogd tot meer dan 80%. Met thuisbatterijen kan deze overtollige energie worden opgeslagen en verbruikt wanneer daar behoefte naar is. Zo verduurzaam je je eigen energieverbruik aanzienlijk verduurzamen, en voorkom je teruglevering naar het energienet. Daarnaast is het mogelijk om de batterij te gebruiken als noodstroomvoorziening. Bij stroomuitval blijven jouw lampen branden doordat de batterij stroom blijft leveren aan jouw geselecteerde apparaten.

Met het behoud van de salderingsregeling zijn thuisbatterij zeer interessant. Met slimme aansturingsoftware Powerselect zijn thuisbatterijen in staat om ’s op momenten dat er een overschot is aan duurzame energie automatisch op te laden tegen lagere tarieven en overdag energie te leveren wanneer de prijzen hoog zijn. Gemiddeld ligt het prijsverschil van dynamische energieprijzen tussen de €0,15 en €0,20 per kWh op een dag. Hier bovenop komt de 21% BTW-teruggave die huishoudens kunnen aanvragen bij de aanschaf van een slimme thuisbatterij in combinatie met een dynamisch contract. Naast het gebruik van dynamische contracten bieden thuisbatterijen ook mogelijkheden voor deelname aan de onbalansmarkt. Accuselect werkt samen met energieleveranciers om huishoudens de kans te geven deel te nemen aan deze markt, waardoor huishoudens actief kunnen bijdragen aan een flexibel energienet. Individuele huishoudens kunnen normaal gesproken niet deelnemen aan deze markt, maar als netwerk van thuisbatterij eigenaren is dat wel mogelijk. De waarde van deze onbalansmarkt is aanzienlijk hoog en deelnemers worden regelmatig vergoed met €0,35 per verhandelbare kWh per dag of meer, waardoor het erg interessant wordt. Een thuisbatterij met een opslagcapaciteit van 10 kWh, die ongeveer €6500 kost, kan zichzelf op deze manier terugverdienen in zo'n 4 tot 7 jaar, terwijl hoogwaardige thuisbatterijen zoals die van sonnen en GivEnergy meestal ongeveer 20 jaar meegaan.

Ja, met een thuisbatterij kun je noodstroom regelen, waardoor je beschermd bent tegen stroomuitval en nooit meer in het donker zit. Onze thuisbatterijen worden gekoppeld aan specifieke groepen in je meterkast, zoals je koelkast, vriezer en belichting. Op het moment dat het stroomnet uitvalt, detecteert de thuisbatterij dit en schakelt de stroomvoorziening van die geselecteerde groepen over naar je thuisbatterij, waardoor je altijd stroom hebt op deze groepen.
Dit wordt mogelijk gemaakt door de optionele EPS-functie die stroomuitval detecteert, waarna de thuisbatterij automatisch overschakelt naar de noodstroomvoorziening.
Lees hier meer over op de pagina: “Back-up voor stroomuitval”.

De terugverdientijd van een thuisbatterij hangt af van verschillende factoren, waaronder het energieverbruik van het huishouden en de lokale energietarieven. Echter maakt ons aansturingssysteem, Powerselect, het mogelijk om maximaal te profiteren van de onbalansmarkt. Dit doen wij i.s.m. de dynamische energieleverancier Frank Energie. Dit kan de terugverdientijd verkorten tot 4-7 jaar. Met Powerselect wordt het proces volledig geautomatiseerd, waardoor de batterij optimaal kan reageren op de vele onbalansen op het elektriciteitsnet, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen voor de gebruiker en hierdoor het minimaliseren van de terugverdientijd.