Een thuisbatterij aanschaffen met subsidie in 2024

Een thuisbatterij wordt steeds aantrekkelijker door de uitdagingen op het stroomnet en de mogelijkheden van slimme aansturing op bijvoorbeeld de onbalansmarkt. Daarnaast zijn er een aantal mogelijkheden om je investering te verlagen of te financieren vanuit bepaalde regelingen.  Lees op deze pagina de mogelijkheden voor btw-teruggave, een renteloze lening bij het warmtefonds en over subsidies voor ondernemers.

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over thuisbatterijen.

Ja, er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor thuisbatterijen. Als ondernemer kun je mogelijk profiteren van belastingvoordelen zoals de investeringsaftrek, kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en de energie-investeringsaftrek (EIA). Deze aftrekposten stellen je in staat om een deel van de kosten van je thuisbatterij af te trekken van je belastbare winst, waardoor je minder belasting hoeft te betalen. Voor meer gedetailleerde informatie over deze subsidies en hoe je ervan kunt profiteren, verwijzen we je graag door naar onze subsidiepagina.

Ja, het is mogelijk om 21% BTW terug te vragen na de aanschaf van je thuisbatterij van Accuselect. Voor zonnepanelen betaal je als consument momenteel al 0% BTW in Nederland. Met onze dynamische energiecontracten is het nu ook mogelijk om voor onze thuisbatterijen BTW-teruggave aan te vragen via De Centrale. De voorwaarden en hoe je dit kan doen vind je terug op onze pagina: “BTW teruggaven”.

De tijd die nodig is om jouw subsidie te ontvangen na het indienen van de aanvraag kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de verwerkingstijd van de belastingdienst en de volledigheid van jouw ingediende documenten. In de meeste gevallen kun je verwachten dat het enkele weken tot enkele maanden duurt.

Uiteraard kun je ons alles vragen over het krijgen van subsidies, wij helpen je graag. Daarnaast betalen wij de kosten van De Centrale (100 euro) voor je, waardoor je de volledige 21% behoudt en hier niks van hoeft af te staan.

Een icoon van beveiligd

Levensduur en garantie

De thuisbatterijen die wij aanbieden hebben, vergeleken met concurrenten, een enorm lange levensduur.

Een icoon van een grafiek

Slimme sturing

Door slimme sturing toe te passen op jouw thuisbatterij, verdien je hem binnen enkele jaren terug.