Een thuisbatterij aanschaffen met subsidie in 2024
Een thuisbatterij wordt steeds aantrekkelijker door de uitdagingen op het stroomnet en de mogelijkheden van slimme aansturing op bijvoorbeeld de onbalansmarkt. Daarnaast zijn er een aantal mogelijkheden om je investering te verlagen of te financieren vanuit bepaalde regelingen. Lees op deze pagina de mogelijkheden voor btw-teruggave, een renteloze lening bij het warmtefonds en over subsidies voor ondernemers.
BTW teruggave op thuisbatterijen
Wist je dat je nu ook 21% BTW terug kunt krijgen na de aanschaf van je slimme thuisbatterij met Powerselect slimme aansturing? Het is nu ook mogelijk om BTW teruggave aan te vragen via De Centrale op je aankoop van een slim aangestuurde thuisbatterijen met een dynamisch energiecontract. Accuselect betaalt voor jou de service kosten wanneer je bij De Centrale je BTW terugvraagt.
Een renteloze lening door het Warmtefonds
Het investeren in een thuisbatterij kan worden versimpeld door het Warmtefonds. Bij het Warmtefonds kun je aanspraak maken op een renteloze lening waarmee je energiebesparende investeringen voor jouw eigen woning kan financieren. Het Warmtefonds wil het mogelijk maken dat iedere eigenaar-bewoner de eigen woning kan verduurzamen. Zo wordt het aanschaffen van een thuisbatterij een stuk makkelijker.
Thuisbatterijen voor ondernemers
Voor ondernemers bestaan er twee vormen van subsidies waarmee de aanschaf van een thuisbatterij nog rendabeler kan zijn.
EIA:
De investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling die de Nederlandse overheid aanbiedt aan ondernemers die willen investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. Als je kiest voor een thuisbatterij die voldoet aan de eisen van de Energielijst, kun je maar liefst 45,5% van de aanschafwaarde van je winst aftrekken.
KIA:
De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) biedt ondernemers een belastingvoordeel voor kleine investeringen in bedrijfsmiddelen. Het bedrag dat je uiteindelijk kunt aftrekken van je winst is afhankelijk van het totaalbedrag dat je gedurende het boekjaar in je bedrijf hebt geïnvesteerd.
De EIA en KIA zijn twee niet al te kleine concepten waar je even in moet duiken om jouw kosten voor een thuisbatterij te verminderen. Lees in onderstaande blog tot in de details nauwkeurig alles over de verschillende subsidies en hoe je deze kunt aanvragen:
Heb je nog vragen?
Neem contact met ons op.
FAQ
Veelgestelde vragen
Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over thuisbatterijen.
Ja, er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor thuisbatterijen. Als ondernemer kun je mogelijk profiteren van belastingvoordelen zoals de investeringsaftrek, kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en de energie-investeringsaftrek (EIA). Deze aftrekposten stellen je in staat om een deel van de kosten van je thuisbatterij af te trekken van je belastbare winst, waardoor je minder belasting hoeft te betalen. Voor meer gedetailleerde informatie over deze subsidies en hoe je ervan kunt profiteren, verwijzen we je graag door naar onze subsidiepagina.
Ja, het is mogelijk om 21% BTW terug te vragen na de aanschaf van je thuisbatterij van Accuselect. Voor zonnepanelen betaal je als consument momenteel al 0% BTW in Nederland. Met onze dynamische energiecontracten is het nu ook mogelijk om voor onze thuisbatterijen BTW-teruggave aan te vragen via De Centrale. De voorwaarden en hoe je dit kan doen vind je terug op onze pagina: “BTW teruggaven”.
De tijd die nodig is om jouw subsidie te ontvangen na het indienen van de aanvraag kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de verwerkingstijd van de belastingdienst en de volledigheid van jouw ingediende documenten. In de meeste gevallen kun je verwachten dat het enkele weken tot enkele maanden duurt.
Uiteraard kun je ons alles vragen over het krijgen van subsidies, wij helpen je graag. Daarnaast betalen wij de kosten van De Centrale (100 euro) voor je, waardoor je de volledige 21% behoudt en hier niks van hoeft af te staan.