Geld terug na de aanschaf van je thuisbatterij

21% BTW Teruggave op je thuisbatterij

Wist je dat je nu ook 21% BTW terug kunt krijgen na de aanschaf van je slimme thuisbatterij met Accuselect slimme aansturing? Voor zonnepanelen betaal je als consument momenteel al 0% BTW in Nederland. Het is nu ook mogelijk om BTW teruggave aan te vragen via De Centrale op je aankoop van een slim aangestuurde thuisbatterijen met een dynamisch energiecontract, mits er wordt voldaan aan een enkele randvoorwaarden die hieronder worden benoemd. Voldoe je aan de voorwaarden? Dan kun je 21% terugvragen op de totale aanschafprijs van jouw thuisbatterij via Accuselect met onze slimme aansturing.

BTW teruggave thuisbatterij

Slimme thuisbatterijen die energie gunstig inkopen en verkopen, vallen onder de regeling voor BTW teruggave. Dit betekent dat je niet alleen kunt profiteren van slim energiegebruik, maar ook van een financiële meevaller door de BTW op de aanschafprijs terug te vragen. Voor een soepele afhandeling en duidelijke informatie kun je de aanvraag voor BTW teruggave laten uitvoeren door ‘De Centrale BTW Teruggave’. Met een servicekost van €99,-, die Accuselect voor jou vergoedt, nemen zij de verantwoordelijkheid voor een correcte afhandeling. En maak je geen zorgen, in het geval van onverhoopte mislukking hanteert de Centrale BTW Teruggave een no-cure-no-pay beleid.
Voorbeeldberekening: Stel, je koopt via Accuselect een thuisbatterij met slimme aansturing voor €8.000 (incl. BTW & installatie). Na aftrek van €150 forfaitaire afdracht aan de belastingdienst, ontvang je in totaal €1.139,42 terug van de belastingdienst. Je nettokosten zijn dan slechts €6.761,57!

Met óf zonder zonnepanelen BTW terug op je thuisbatterij

Met de mogelijkheid om BTW terug te vragen voor thuisbatterijen, betreedt de energietransitie een nieuwe fase.

Om in aanmerking te komen voor de BTW-teruggaveregeling, dien je te voldoen aan bepaalde voorwaarden. Wanneer je je BTW-teruggave aanvraagt via De Centrale, zullen zij beoordelen of je aan deze voorwaarden voldoet. Hieronder worden de belangrijkste voorwaarden uiteengezet:

Voorwaarden BTW teruggave slimme thuisbatterij

Dynamisch Energiecontract
Je dient een contract te hebben bij een dynamische energieleverancier die op jouw naam staat. Heb je deze nog niet? Dan kunnen wij je vrijblijvend adviseren.

Thuisbatterij met Slimme software van Accuselect
De BTW Teruggave via De Centrale geldt alleen voor een thuisbatterij met installatie en slimme aansturing, waarbij energie gunstig wordt ingekocht en duurder verkocht.

• Kleine Ondernemersregeling (KOR)
Je hebt nog geen BTW teruggave via de KOR ontvangen voor zonnepanelen op jouw naam.

Voldoe je niet aan één van deze voorwaarden? Geen zorgen, De Centrale BTW Teruggave kan je mogelijk helpen. Bijvoorbeeld door het dynamische energiecontract op naam van je partner te zetten of de factuur van de thuisbatterij op de naam van je partner te zetten. Heb je vragen hierover? Neem gerust contact met ons op!

Doe hier de BTW-Check via De Centrale

Energie handelen met een slimme thuisbatterij

Om BTW terug te kunnen vragen op je thuisbatterij, is het essentieel om te handelen in energie met een dynamisch energiecontract. Met de installatie van een thuisbatterij via Accuselect en het gebruik van onze slimme aansturingssoftware, gebeurt dit automatisch. Dit slimme handelen zorgt ervoor dat de Belastingdienst je erkent als BTW-ondernemer, wat weer een vereiste is om de BTW op de thuisbatterij terug te vragen. Door gebruik te maken van de Kleine Ondernemersregeling (KOR) hoef je geen jaarlijkse BTW af te dragen, maar betaal je slechts een eenmalig forfaitair bedrag (ongeveer €15,- per kWh capaciteit van de thuisbatterij).
Bij Accuselect kun jij zonder extra hardware kosten een slim aangestuurde thuisbatterij krijgen. Bij een aantal partijen die thuisbatterijen met slimme aansturing verzorgen, betaal je nog gemiddeld €500,00 aanschafkosten op hardware die nodig is voor de aansturing van jouw thuisbatterij. Bij Accuselect hebben we een slim energiemanagement systeem ontwikkeld waarbij we jouw thuisbatterij kunnen aansturen zonder dat daar extra hardware voor nodig is. Wij werken namelijk samen mét de Europese producenten sonnen en GivEnergy om de thuisbatterijen slimmer te maken. Dit zorgt ook voor een unieke, kwalitatieve en altijd werkende integratie van de software in de batterij!

Facturering van Accuselect Thuisbatterij: Stapsgewijze Gids voor BTW Teruggave

Je kunt bij Accuselect vrijblijvend advies aanvragen om de thuisbatterij te vinden die bij jouw situatie past. Accuselect werkt met twee Europese thuisbatterij-producenten, namelijk sonnen (Duits) en Givenergy (Brits). Elk hebben ze hun eigen specifieke eigenschappen, waardoor zij in respectievelijk Duitsland en het Verenigd Koninkrijk marktleider zijn geworden. Met onze unieke energie simulatie software berekenen wij welke thuisbatterij er bij jouw situatie past. Deze thuisbatterij installeren we bij jou thuis met een van onze gespecialiseerde installateurs. Automatisch activeren we de slimme aansturingssoftware waarmee jij op de goedkoopste momenten stroom kunt inkopen van het net, en op de duurste momenten deze stroom weer verkoopt.

1. Factuur na installatie van Accuselect

Je ontvangt je factuur voor de geïnstalleerde thuisbatterij met slimme aansturing van Accuselect na voltooide installatie. Deze factuur is cruciaal voor het terugvragen van de BTW op de volledige aanschafprijs.

2. Dynamisch Energiecontract: Essentieel voor BTW Teruggave

Sluit een dynamisch energiecontract af of zorg ervoor dat je er al een hebt. Je kunt de details van het contract vinden in de online omgeving van je energieleverancier. Dit contract is noodzakelijk voor een soepele BTW-teruggave. Heb je hulp nodig bij het kiezen van een dynamische energieleverancier? Wij staan klaar om je vrijblijvend te assisteren!

3. BTW Teruggave Testen

Samen met de Centrale, controleer je of je eerder de Kleine Ondernemersregeling (KOR) hebt gebruikt. Zelfs als dit het geval is, zijn er nog steeds opties voor BTW-teruggave die we graag met je bespreken.

No Cure no Pay via De Centrale

De Centrale BTW Teruggave zorgt voor het indienen van je documenten bij de belastingdienst. Je ontvangt 21% BTW terug op je factuur, na een kleine forfaitaire afdracht. Voor deze dienst rekent de Centrale een bedrag van €99,-, die Accuselect volledig voor jou vergoedt! Het is een eenvoudige en effectieve manier om financieel voordeel te behalen na de aanschaf van je thuisbatterij via Accuselect.
Benut deze stappen om het maximale voordeel te halen uit je thuisbatterijaankoop en start vandaag nog met het terugvragen van de BTW!

De Kleine ondernemersregeling

Na de initiële aanschaf zijn er jaarlijks BTW-verplichtingen, maar daar komt de Kleine Ondernemersregeling (KOR) om de hoek kijken. Deze regeling stelt dat bij een omzet van minder dan €20.000 een vrijstelling van toepassing is. Hierdoor is er na het jaar van aanschaf geen jaarlijkse BTW-betaling vereist. Voor particulieren met een slimme thuisbatterij geldt deze vrijstelling in principe altijd.

Btw-Afdracht: Eenmalig en Doordacht

Eenmalig moet er BTW worden afgedragen, meestal berekend op het verschil tussen de inkoop- en verkoopprijs van elektriciteit. Deze verplichting wordt bepaald op basis van het geschatte rendement. Stel dat iemand op 1 januari een batterij laat installeren, dan wordt de te af te dragen BTW over het gehele jaar berekend op €15,- per kWh batterijcapaciteit.
Consumenten, met of zonder zonnepanelen, kunnen na aanschaf van een thuisbatterij de BTW hierop terugvragen bij de Belastingdienst.

Met meer dan 10 jaar ervaring heeft De Centrale tot 1 januari 2023, toen de btw op zonnepanelen werd afgeschaft, met succes voor honderdduizenden consumenten de BTW op zonnepanelen teruggevorderd.

Ontdek hoe de Kleine Ondernemersregeling en BTW-teruggave jou langdurig financieel voordeel kunnen bieden!

Persoonlijk, vrijblijvend en gratis advies.

Bereken in 1 minuut jouw besparing met een thuisbatterij.

Met wat simpele gegevens over jouw energiesituatie kunnen wij beginnen met berekenen welke thuisbatterij er bij jou past.

Waar woon je?

Heb je zonnepanelen thuis?

Bespaar gemiddeld €1930 per jaar
Word onafhankelijker van het stroomnet
Altijd gebruik maken van je eigen stroom