Vakkundig bij jou
thuis geïnstalleerd

Jouw thuisbatterij wordt door onze vakmensen binnen een dag geplaatst, zodat jij direct kunt genieten van de voordelen.

Wat er gebeurt op de installatiedag

We bereiden je meterkast voor op de thuisbatterij. We plaatsen kWh-meters voor het meten van de stromen en geven de thuisbatterij een eigen aansluiting in de meterkast.

1

We creëren een kabeltraject van de meterkast richting de thuisbatterij. We werken de stroomkabel en communicatiekabel netjes af voor een mooie oplevering.

2

We plaatsen de thuisbatterij op de juiste locatie, en hangen waar nodig de batterij-omvormer aan de muur.

3

We verbinden het totale systeem met de juiste stroom- en communicatiekabels.

4

Alles goed verbonden? Dan activeren we de thuisbatterij, testen we deze goed en leveren we het eindresultaat inclusief monitoring aan jou op. Daarna ruimen we natuurlijk netjes op.

5

Flexibiliteit

Met onze vakkundige installateurs bieden we voor vrijwel elke woonsituatie een geschikte oplossing. Van appartement tot kantoorpand.

Welke thuisbatterij past bij jou?

Hoe snel verdien je terug met een thuisbatterij?

Kruis

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over thuisbatterijen.

Het batterijsysteem kan op bijna alle plaatsen huis worden bevestigd, zolang de batterij grotendeels droog blijft. Plaatsing in de schuur of onder een afdakje buiten behoren tot de mogelijkheden. De batterijen worden in principe altijd aan een muur bevestigd. Het batterijsysteem hoeft niet per se in de buurt van een meterkast te worden geplaatst, maar dat maakt het kabeltraject wel makkelijker. De thuisbatterij kan eventueel aan de buitenmuur van een woning geplaatst worden. Het is hierbij echter van belang dat de thuisbatterij beschermd wordt tegen verhitting door zonneschijn en tegen regen, bijvoorbeeld met een afdakje.

Wanneer de thuisbatterij is geplaatst wordt de batterij-omvormer aangesloten op het energienetwerk. Dit gebeurt binnenshuis, via de meterkast. Door middel van een eigen aansluiting in de meterkast zorgen we dat jouw thuisbatterij een eigen circuit krijgt. Mocht er ooit een probleem zijn met de groep van de thuisbatterij, heb je hier verder nergens in huis last van.

Naast de elektrische aansluiting zullen er twee of drie energiemeters in de meterkast geplaatst worden. Deze energiemeters vertellen de thuisbatterij wat die moet doen en geven jou relevante informatie over de stromen over je hoofdaansluiting en vanuit je zonnepanelen.

Accuselect heeft directe samenwerking met de producenten van de thuisbatterijen. Ook hebben wij installateurs over het hele land. Hierdoor kunnen wij vaak op korte termijn installeren. Doorgaans is de levertijd van onze thuisbatterijen tussen de 1 en 2 maanden.

De installatiekosten kunnen we bepalen wanneer we een werkopname hebben uitgevoerd. Dit doen we doorgaans nadat je concrete interesse hebt in het systeem dat we aanraden, en over wil gaan tot installatie. We plannen dan een werkopname met een van onze installateurs, die langskomt en een installatieplan zal maken dat rekening houdt met de beschikbare ruimte, de meterkast en het kabeltraject. Hieruit kunnen we de kosten opmaken en aan je presenteren in een offerte. Bij acceptatie van de offerte zullen we de producten leveren en komen installeren.