Haal meer uit je energie met Powerselect aansturing

Maximaliseer jouw rendement met de slimme aansturingssoftware Powerselect. Jij bepaalt zelf hoe je jouw thuisbatterij inzet, en daarmee je rendement.

  1. Onafhankelijk en flexibel
  2. Verwachte terugverdientijd van 4-7 jaar
  3. Kies je eigen type aansturing
Accuselect klant met Powerselect app in hand
Elektriciteitsnet
+ €€€
+ €€€

Dynamische prijzen & Onbalans

Maximaliseer jouw rendement door in te spelen op fluctuerende energieprijzen of door bij te dragen aan de stabilisatie van het stroomnet. Goed voor de energietransitie én voor je portemonnee.

Dynamische uurprijs-aansturing

Op basis van de dynamische uurprijzen zorgt jouw thuisbatterij er automatisch voor dat stroom op de goedkoopste momenten van de dag wordt ingekocht, en op de duurste momenten weer wordt verkocht. Zo zorg je voor slim rendement en altijd goedkope energie.

Onbalans-aansturing i.c.m. Frank Energie

Op basis van prikkels vanuit de energieleverancier wordt stroom vanuit de batterij afgegeven of opgenomen op basis van wat het net nodig heeft om in balans te blijven. Vanwege de grote onbalans op het net wordt dit zeer rendabel beloond.

Features

Dit is er mogelijk

Geniet van de vele voordelen en mogelijkheden van Powerselect.

Powerselect-app voor inzicht

Aansturing op GivEnergy's batterijen

Zonne-energie-optimalisatie

Vrije keuze van energieleverancier

Onbalans-sturing met Frank Energie

Dynamische uurprijs-aansturing

Powerselect app van Accuselect met besparingen

Beschikbaar eind mei

Download in de App Store knopDownload op Google play knop

Verwachte terugverdientijd

Met onbalansaansturing via een van de gekoppelde energieleveranciers is de verwachting dat je je thuisbatterij in 4-7 jaar terugverdiend.

Hoe snel kun je een thuisbatterij naar verwachting terugverdienen?

Terugverdientijd grafiek van een kleine thuisbatterij met onbalanssturing

Batterij capaciteit en vermogen

Klein
Middel

Groot

3 kW vermogen bij 5 kWh capaciteit
6 kW vermogen bij 10 kWh capaciteit
10 kW vermogen bij 20 kWh capaciteit

Hoe snel kun je een thuisbatterij naar verwachting terugverdienen?

Terugverdientijd grafiek van een gemiddelde thuisbatterij met onbalanssturing

Batterij capaciteit en vermogen

Klein
Middel

Groot

3 kW vermogen bij 5 kWh capaciteit
6 kW vermogen bij 10 kWh capaciteit
10 kw vermogen bij 20 kWh capaciteit

Hoe snel kun je een thuisbatterij naar verwachting terugverdienen?

Terugverdientijd grafiek van een grote thuisbatterij met onbalanssturing

Batterij capaciteit en vermogen

Klein
Middel

Groot

3 kW vermogen bij 5 kWh capaciteit
6 kW vermogen bij 10 kWh capaciteit
10 kw vermogen bij 20 kWh capaciteit

Mogelijk rendement na terugverdientijd

Terugverdientijd investering

Welke thuisbatterij past bij jou?

App

Energiemanagementsysteem

Met ons energiemanagementsysteem (EMS) Powerselect haal jij alles uit je thuisbatterij met inzicht en volledige controle.

Icoon van een gafiek

Inzicht met ons dashboard

Met het overzichtelijke dashboard krijg jij moeiteloos inzicht in hoe jouw batterij zich gedraagt, inzicht in alles statistieken en beheer jij je rendement.

Icoon van besparing

Verdiensten en besparingen in beeld

Zie gemakkelijk via de app wat jouw thuisbatterij opbrengt op dag, maand en jaarbasis.

Icoon van een telefoon

Beheer je rendement en aansturing

Jij hebt controle over je rendement. Kies via de app gemakkelijk het type aansturing van je batterij en profiteer van de verdiensten.

Kosten dynamische uurprijssturing

€ 7,50 / per maand

  1. Maandelijks opzegbaar
  2. Jij behoudt de controle
Accuselect medewerker op computer bezig met software

Nieuwsberichten over Powerselect

Lees in deze artikelen over de verdienmodellen van een thuisbatterij met Powerselect aansturing

Klantverhaal

Het klantverhaal van Remi

"Met de investering in een thuisbatterij zijn wij écht in de 21e eeuw beland met ons huis."

Milan van Loo

10-05-2024
5
minuten
Klantverhaal

Het klantverhaal van Bart

“Ik vind het heel mooi om met een thuisbatterij meer uit mijn stroom te halen die ik opwek.”

Milan van Loo

22-05-2024
5
minuten
Nieuws
Zonnepanelen
Thuisbatterij

De salderingsregeling verdwijnt per 2027: de toekomst van de thuisbatterij in beeld

Het nieuwe regeerakkoord die op 16 mei is overeengekomen heeft duidelijkheid gegeven over de toekomst van salderingsregeling: hoe de thuisbatterij jou nu al beschermd, en je voorbereid op de toekomst.

Paul Schellekens

16-05-2024
5
minuten

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over thuisbatterijen.

Als je kiest voor aansturing op dynamische energieprijzen kun je je gemiddelde besparing berekenen door te kijken naar je inzetbare opslagcapaciteit, en het gemiddelde prijsverschil tussen energieprijzen op een dag bij een dynamisch energiecontract. De besparingen van Powerselect worden berekend door het verschil in energieprijs tussen momenten van hoge en lage tarieven te vermenigvuldigen met de verhandelbare capaciteit per dag. Bij een 10 kWh thuisbatterij is dat bijvoorbeeld € 0,15 * 10 * 365 = € 550 per jaar, zonder dat daar de verhoogde zelfconsumptie van zonne-energie in is meegenomen. Powerselect laadt op wanneer de energieprijzen laag zijn en verkoopt energie wanneer de prijzen hoog zijn, waardoor het verschil tussen deze prijzen wordt omgezet in winst. Daarnaast gebruik je zelf stroom die gekocht is op goedkope momenten, waardoor je altijd de laagste prijs betaalt en dus hierop bespaart. Als je kiest voor aansturing op de onbalansmarkt door Frank Energie wordt je thuisbatterij ingezet om het nationale energienet te stabiliseren. Gemiddeld leverde dat in 2023 maar liefst € 0,33 per kWh op per dag op. Een 10 kWh thuisbatterij kon dus € 1200 per jaar aan rendement genereren. In 2024 zien we echter de vergoeding per kWh die je beschikbaar stelt op de onbalansmarkt stijgen. Het is niet mogelijk te voorspellen wat de uiteindelijke verdiensten zullen zijn omdat de onbalansmarkt door veel actoren kan worden beïnvloed.

Nee. Onze slimme aansturing, Powerselect, hebben we zo flexibel mogelijk gehouden. Hierdoor maakt het niet uit of je blijft bij je huidige, of juist kiest voor een nieuwe energieleverancier. Het enige wat je nodig hebt is een dynamische energieleverancier.

EPEX (European Power Exchange, voorheen APX) is de handelsplaats waar elektriciteit op dagbasis wordt verhandeld. De EPEX is een spotmarkt, wat betekent dat er wordt gehandeld in uurprijzen. Alle energieleveranciers kopen op de Day Ahead Market (DAM) energie in voor hun klanten en handelen zelf op dit platform. Omdat de prijs van energie per uur verschilt, kun je hier slim mee omgaan. Zo is overdag vaak de stroomprijs het laagst of zelfs negatief, en is deze 's avonds juist het hoogste. Dat komt doordat dan de vraag naar stroom het hoogst is, en het aanbod van duurzame energie het laagst. Je thuisbatterij kan hier op anticiperen door op de goedkoopste momenten energie in te kopen, en dit op de duurste momenten te verkopen. Zo handelt jouw thuisbatterij automatisch met stroom!

De onbalansmarkt is een essentieel onderdeel van het elektriciteitsnetwerk waar vraag en aanbod van elektriciteit in evenwicht worden gehouden. Wanneer de vraag naar elektriciteit afwijkt van de voorspelde vraag, ontstaat er een onbalans. In de onbalansmarkt kunnen energieproducenten en -leveranciers deze onbalans corrigeren door energie te kopen of verkopen om het net in evenwicht te brengen. Dit wordt mede gedaan door thuisbatterijen in te zetten. Deze kunnen op momenten van onbalans bijspringen en stroom leveren/kopen om te zorgen dat dit zo veel mogelijk in balans blijft. De onbalansmarkt speelt een cruciale rol in het handhaven van de stabiliteit en betrouwbaarheid van het elektriciteitsnet.