De kosten van een thuisbatterij
in 2024

De kostprijs van een thuisbatterij kunnen per merk aanzienlijk verschillen. Bij het kiezen van een batterij is het belangrijk om op verschillende dingen te letten, en hoe dit de prijs beïnvloedt.

Accuselect installateur plaatst GivEnergy thuisbatterij

Hoe zijn de kosten van een thuisbatterij opgebouwd?

De kostenposten

Zonder een thuisbatterij gooi je dus 70% van je zonne-energie weg en gebruik je niet zelf. Met een batterij vang je het op en gebruik je daadwerkelijk je eigen opgewekte groene energie.

Opslagcapaciteit

Laadvermogen

Mono- of driefase aansluiting

Battery Management System (BMS), Cycli & Levensduur

Waar komt de batterij vandaan?

Software mogelijkheden in de toekomst

Uitbreidbaarheid

Noodstroom

Garantie

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over thuisbatterijen.

Ja, een adviesgesprek is geheel gratis.

Ja, het is mogelijk om 21% BTW terug te vragen na de aanschaf van je thuisbatterij van Accuselect. Voor zonnepanelen betaal je als consument momenteel al 0% BTW in Nederland. Met onze dynamische energiecontracten is het nu ook mogelijk om voor onze thuisbatterijen BTW-teruggave aan te vragen via De Centrale. De voorwaarden en hoe je dit kan doen vind je terug op onze pagina: “BTW teruggaven”.

Binnenkort kun je bij Accuselect een thuisbatterij leasen. Hiervoor zijn we hard bezig, omdat we zo thuisbatterijen inclusief slimme aansturing nog toegankelijker maken. Je zult in dat geval de thuisbatterij huren met een looptijd van 10 jaar. Naar verwachting zal het leasen van thuisbatterijen in het derde kwartaal van 2024 worden gelanceerd.

Ja, er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor thuisbatterijen. Als ondernemer kun je mogelijk profiteren van belastingvoordelen zoals de investeringsaftrek, kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en de energie-investeringsaftrek (EIA). Deze aftrekposten stellen je in staat om een deel van de kosten van je thuisbatterij af te trekken van je belastbare winst, waardoor je minder belasting hoeft te betalen. Voor meer gedetailleerde informatie over deze subsidies en hoe je ervan kunt profiteren, verwijzen we je graag door naar onze subsidiepagina.

BTW teruggave

Wist je dat je nu ook 21% BTW terug kunt krijgen na de aanschaf van je slimme thuisbatterij met Accuselect slimme aansturing?

Subsidie

Voor zowel particulieren als ondernemers zijn er gunstiger regelingen waarmee de aankoop van een thuisbatterij toegankelijker wordt.