Thuisbatterij kopen

Waar moet je op letten bij het kopen van een thuisbatterij? We leggen je alle stappen uit en vertellen je hoe we je ontzorgen in het hele proces van het aanschaffen van een thuisbatterij.

Waar moet je op letten bij het kopen van een thuisbatterij

Belangrijke factoren bij aanschaf thuisbatterij

De keuze voor de juiste thuisbatterij voor jouw situatie is niet zomaar gemaakt. Daarom helpen we je. Hieronder leggen we de belangrijkste factoren om rekening mee te houden voor je uit.

Past een thuisbatterij bij mij?

Hoe kan ik een thuisbatterij inzetten?

Welke opslagcapaciteit heb ik nodig?

Welk merk thuisbatterij is het beste?

Waar kan de thuisbatterij worden geplaatst?

Wat is de garantie op een thuisbatterij?

Wat is belangrijk rondom software en data bij thuisbatterijen?

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over thuisbatterijen.

Ja, Accuselect ontzorgd jou in het hele proces van het vinden, plaatsen en aansturen van de juiste thuisbatterij voor jouw situatie. Wij plannen eerst een vrijblijvend adviesgesprek met je in waarbij we identificeren wat jouw wensen zijn en welke thuisbatterij bij jou past. Dat doen wij met onze krachtige thuisbatterij rekentool en expertise op het gebied van thuisbatterijen en installaties.

Na je bestelling plannen we in samenspraak een datum voor een werkopname. Tijdens de werkopname wordt er een installatieplan gemaakt. Je ontvangt een definitieve offerte van ons op basis van het installatieplan. Er zit alleen bij bijzonderheden (zoals graafwerk) een meerprijs in de installatiekosten. Na je akkoord plannen we in samenspraak een datum voor de installatie, en zorgen dat de thuisbatterij bij jou thuis wordt afgeleverd. De installatie vindt plaats bij jou thuis door onze gecertificeerde installateurs. Hierna kun jij direct genieten van de voordelen.

Ja, het is mogelijk om 21% BTW terug te vragen na de aanschaf van je thuisbatterij van Accuselect. Voor zonnepanelen betaal je als consument momenteel al 0% BTW in Nederland. Met onze dynamische energiecontracten is het nu ook mogelijk om voor onze thuisbatterijen BTW-teruggave aan te vragen via De Centrale. De voorwaarden en hoe je dit kan doen vind je terug op onze pagina: “BTW teruggaven”.

De meeste thuisbatterijen hebben een fabrieksgarantie van 10 jaar met een minimale bruikbare capaciteit van minimaal 80% binnen deze garantieperiode. Na deze 10 jaar kan het zo zijn dat je thuisbatterij nog jaren mee gaat. De thuisbatterijen van GivEnergy kennen een garantie van 12 jaar, en de thuisbatterijen van sonnen 10 jaar. Beiden hebben ze een garantie van 10.000 cycli, wat betekent dat de verwachte levensduur van thuisbatterijen zo'n 25 jaar is bij normaal gebruik.

BTW teruggave

Wist je dat je nu ook 21% BTW terug kunt krijgen na de aanschaf van je slimme thuisbatterij met Accuselect slimme aansturing?

Subsidie

Voor zowel particulieren als ondernemers zijn er gunstiger regelingen waarmee de aankoop van een thuisbatterij toegankelijker wordt.