Hoe werkt een thuisbatterij?

Leer meer over de werking van een thuisbatterij en wat deze voor jou kan betekenen.

Besparen en verdienen

Door je energie op te slaan of er mee te handelen bespaar jij op je energierekening.

Een icoon van beveiligd

Veilig en duurzaam

De meest veilige systemen en een duurzame recyclebare opbouw.

Zonne-energie opslaan

Overtollige zonne-energie wordt automatisch opgeslagen, zodat jij je eigen groene stroom gebruikt.

Accuselect installateur plaatst een GivEnergy thuisbatterijEen klant van Accuselect bekijkt de Powerselect app

Hoe de thuisbatterij zijn werk doet

Waar bestaat een thuisbatterij uit?

Voor welke sturing je ook kiest, om zijn werk te doen heeft de thuisbatterij drie systeemcomponenten om jou te voorzien van alle voordelen.

Batterij

Omvormer

Energiemeters

Accuselect Brochure voorbeeld

Download onze brochure gratis!

Lees alle informatie over thuisbatterijen

Bedankt!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over thuisbatterijen.

Een thuisbatterij (ook wel thuisaccu genoemd) is een energieopslagsysteem waarin je onder andere zonne-energie en windenergie kunt opslaan. In plaats van overtollige zonne-energie terug te leveren aan het energienet, slaat de thuisbatterij nu dit overschot op voor later gebruik. Wanneer de zon ondergaat of je zonnepanelen tijdelijk niet voldoende stroom opwekken om aan de energiebehoefte in huis te voldoen, kun je eenvoudig overschakelen naar de opgeslagen energie in de thuisbatterij. Hierdoor hoef je niet meteen stroom van het energienet af te nemen. Daardoor verdubbel je gemiddeld het percentage van je zonne-energie dat je zelf gebruikt.

Met een thuisbatterij wordt bijdragen aan de energietransitie financieel aantrekkelijk. Met slimme aansturing kun je de thuisbatterij automatisch slim laten omgaan met dynamische energietarieven, en zelfs laten aansturen om op de onbalansmarkt te handelen. Dit geeft maximaal rendement waardoor je een thuisbatterij in 4 tot 6 jaar terug kan verdienen.

Verder kun je met een thuisbatterij je je eigen zonne-energie opslaan, waardoor je meer zelfvoorzienend bent. Gemiddeld wordt slechts 30% van de opgewekte zonne-energie direct verbruikt. De rest wordt aan het net geleverd. Met een batterijsysteem kan jouw verbruik van eigen zonne-energie worden verhoogd tot meer dan 80%. Met thuisbatterijen kan deze overtollige energie worden opgeslagen en verbruikt wanneer daar behoefte aan is. Zo verduurzaam je je eigen energieverbruik aanzienlijk en voorkom je teruglevering naar het energienet.

Daarnaast is het mogelijk om de batterij te gebruiken als noodstroomvoorziening. Bij stroomuitval blijven jouw lampen branden doordat de batterij stroom blijft leveren aan jouw geselecteerde apparaten.

Accuselect, onze thuisbatterijen, en aansturing spelen een cruciale rol in de energietransitie door het bevorderen van decentralisatie en duurzaamheid in het energielandschap. Onze thuisbatterijen helpen de energietransitie door overtollige energie op te slaan die wordt opgewekt door hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen. Door energie op te slaan wanneer de vraag laag is en deze vrij te geven wanneer de vraag hoog is, helpen thuisbatterijen het elektriciteitsnet in balans te brengen en de behoefte aan fossiele brandstoffen te verminderen. Bovendien stellen thuisbatterijen mensen in staat om zelfvoorzienend te worden en minder afhankelijk te zijn van het centrale elektriciteitsnet, waardoor ze een actieve rol kunnen spelen in de overgang naar een duurzamere energievoorziening.

Accuselect, onze thuisbatterijen en aansturing dragen bij aan het versterken en stabiliseren van het energienet door vraag en aanbod van elektriciteit beter op elkaar af te stemmen. Onze thuisbatterijen helpen het energienet door overtollige energie op te slaan tijdens periodes van lage vraag en deze vrij te geven wanneer de vraag piekt. Hierdoor wordt de belasting op het net verminderd tijdens piekuren en kan de energie-efficiëntie worden verbeterd. Het mooiste van dit alles, naast dat je hiermee het net helpt, is dat je er ook nog eens geld aan verdient!