Verduurzaam met een thuisbatterij

Lees meer over de duurzaamheid van een thuisbatterij en hoe deze zorgt voor een duurzamer gebruik van energie, voor jou en het net.

Een klant in overleg met een Accuselect installateur bij een thuisbatterij

Zet jouw thuisbatterij op de goede manier in

Help met de energietransitie

Met een thuisbatterij help je niet alleen jezelf en je energierekening, ook het energienet heeft enorm veel profijt van een thuisbatterij.

Ruimte op het net bieden

Overschot duurzame energie opvangen

Ruimte voor de energietransitie

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over thuisbatterijen.

Ja, een thuisbatterij draagt mede bij aan duurzaamheid doordat het je in staat stelt om veel meer van je eigen groene zonne-energie te gebruiken. Dit in plaats van grijze stroom afkomstig van fossiele brandstoffen. Door het hebben van een thuisbatterij kan je je eigen verbruik/zelfconsumptie verhogen van 30% naar 70%. Daarnaast zijn onze thuisbatterijen gemaakt van duurzame materialen die kunnen worden gerecycled.

Accuselect, onze thuisbatterijen en aansturing, spelen een cruciale rol in de energietransitie door het bevorderen van decentralisatie en duurzaamheid in het energielandschap. Onze thuisbatterijen helpen de energietransitie door overtollige energie op te slaan die wordt opgewekt door hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen. Door energie op te slaan wanneer de vraag laag is en deze vrij te geven wanneer de vraag hoog is, helpen thuisbatterijen het elektriciteitsnet in balans te brengen en de behoefte aan fossiele brandstoffen te verminderen. Bovendien stellen thuisbatterijen huiseigenaren in staat om zelfvoorzienend te worden en minder afhankelijk te zijn van het centrale elektriciteitsnet, waardoor ze een actieve rol kunnen spelen in de overgang naar een duurzamere energievoorziening.

Accuselect, onze thuisbatterijen en aansturing dragen bij aan het versterken en stabiliseren van het energienet door vraag en aanbod van elektriciteit beter op elkaar af te stemmen. Onze thuisbatterijen helpen het energienet door overtollige energie op te slaan tijdens periodes van lage vraag en deze vrij te geven wanneer de vraag piekt. Hierdoor wordt de belasting op het net verminderd tijdens piekuren en kan de energie-efficiëntie worden verbeterd. Het mooie van dit alles, naast dat je hiermee het net helpt, verdien je er ook nog eens geld aan!

Thuisbatterijen vormen over het algemeen geen brandgevaar, grotendeels dankzij hun geavanceerde technologieën en gebruikte materialen, zoals Lithiumijzerfosfaat (LFP). Onze batterijen worden zorgvuldig vervaardigd volgens strenge veiligheidsnormen en zijn ontworpen om thermische problemen te minimaliseren. Met name LFP-batterijen staan bekend om hun veiligheid en verminderd risico op oververhitting, wat de kans op brand aanzienlijk verkleint. Daarnaast ondergaan onze thuisbatterijen uitgebreide tests en certificeringen om te voldoen aan strikte veiligheidsvereisten, waardoor ze als betrouwbare en veilige energieopslagoplossingen voor thuis worden beschouwd.

BTW teruggave

Wist je dat je nu ook 21% BTW terug kunt krijgen na de aanschaf van je slimme thuisbatterij met Accuselect slimme aansturing?

Subsidie

Voor zowel particulieren als ondernemers zijn er gunstiger regelingen waarmee de aankoop van een thuisbatterij toegankelijker wordt.