Noodstroomvoorziening

Bescherm je huis tegen stroomuitval met een noodstroomvoorziening. Krijg energiezekerheid voor je huis én je zonnepanelen.

Noodstroomvoorziening

Stroomuitval detecteren met een EPS-box. Hoe werkt dat?

Stroomuitval detecteren

EPS-box

Noodstroom voor zonnepaneelomvormer

Klant met sonnen thuisbatterijEen sonnen thuisbatterij installatieGivEnergy thuisbatterij installatie in schuur

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over thuisbatterijen.

Ja, met een thuisbatterij kun je noodstroom regelen, waardoor je beschermd bent tegen stroomuitval en nooit meer in het donker zit. Onze thuisbatterijen worden gekoppeld aan specifieke groepen in je meterkast, zoals je koelkast, vriezer en belichting. Op het moment dat het stroomnet uitvalt, detecteert de thuisbatterij dit en schakelt de stroomvoorziening van die geselecteerde groepen over naar je thuisbatterij, waardoor je altijd stroom hebt op deze groepen.

Ja, dit gaat volledig automatisch. De EPS-box schakelt bij uitval van de netspanning automatisch over naar de aangesloten noodstroomvoorziening. Het is een noodzakelijke beveiliging indien een noodstroomvoorziening wordt aangesloten op de omvormer van de batterij. In de meterkast wordt de uitgang van de EPS-box gekoppeld aan door jou geselecteerde groepen waar je stroom nodig hebt bij stroomuitval. De EPS-box kan vaak nog genoeg vermogen leveren om bijvoorbeeld een wasmachine en keuken te voorzien van stroom. Komt er weer spanning op het net? Dan schakelt de EPS-box automatisch weer terug.

De duur van de stroomlevering door een thuisbatterij tijdens een noodsituatie is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de capaciteit van de batterij en het energieverbruik van de aangesloten apparaten.

Over het algemeen kunnen onze thuisbatterijen enkele uren tot zelfs enkele dagen stroom leveren, afhankelijk van hun grootte, het energieverbruik van het huishouden, en opgewekte zonne-energie. Als het systeem namelijk in micro-grid-opstelling aan wordt gesloten zal je compleet onafhankelijk zijn zolang je elke dag minstens zoveel opwekt als dat je verbruikt, bijvoorbeeld in een zonnige periode.

Het is belangrijk om bij het kiezen van een thuisbatterij rekening te houden met de noodstroombehoeften van je huishouden.