Thuisaccu - Zelf stroom opslaan

De vier voordelen van een thuisaccu

Zelfconsumptie verdubbelen met een thuisbatterij
Zelfconsumptie verdubbelen

Verhoog je eigenverbruik aanzienlijk.

Geld besparen met een thuisbatterij
Besparen op energierekening

Met een thuisaccu hoef je minder energie van het net af te halen.

Alsnog energie als de stroom uitvalt met een thuisbatterij
Noodstroom voorziening

Met een thuisaccu kun je jouw huis altijd van stroom voorzien.

Verduurzaam energieverbruik met een thuisbatterij
Energieverbruik verduurzamen

Maak meer gebruik van duurzame energie met een thuisaccu.

Thuisbatterij plaatsing in de woning

Meer gebruik van je eigen zonne-energie

Met een thuisaccu maak je meer gebruik van je eigen opgewekte zonne-energie. Met een thuisaccu met zonnepanelen wordt de batterij overdag volgeladen met zonne-energie die je niet direct verbruikt. Gemiddeld verbruikt een huishouden slechts 30% van de opgewekte zonne-energie direct zelf. Met een thuisaccu kun je dit verhogen tot zo'n 75%! De opgeslagen energie kun je ‘s avonds en ’s ochtends, wanneer je zonnepanelen niet genoeg zelf opwekken, gebruiken als stroomvoorziening. Zo hoef je minder energie van het net af te halen en gebruik je dus veel meer van je eigen zonne-energie. Makkelijk besparen op je energierekening dus!
Bij de keuze voor een thuisaccu is de opslagcapaciteit het aller belangrijkste. Wij berekenen de ideale opslagcapaciteit aan de hand van enkele gegevens zoals je energieproductie uit je zonnepanelen, je jaarlijkse stroomverbruik, het moment van verbruik en de beschikbare ruimte.
Lees meer over thuisaccu's >
3 reden om een thuisbatterij te kopen. Waarom een thuisbatterij nemen? Gratis brochure.

Gratis download - Brochure december 2023

Ontdek de 3 onmisbare voordelen van een thuisbatterij

In deze gratis brochure kom je te weten wat de voordelen van een thuisbatterij zijn voor Nederlandse huishoudens in 2023.

Download Brochure

Participeren op de energiemarkt

Met je thuisaccu op de goedkoopste momenten stroom inkopen, en op de gunstigste momenten stroom verkopen. Dat is pas echt slim besparen. Een thuisaccu kan slim aangestuurd worden door een slim Energie Management Systeem, zoals Bliq. Met de slimme batterij-aansturing wordt de batterij altijd gevuld met de goedkoopste stroom. Bliq doet dit door een dag van te voren te bekijken hoog de dynamische energieprijzen zullen zijn op de EPEX groothandel markt en deze gegevens te koppelen aan jouw verbruiksprofiel. De stroom die jij opslaat, maar niet gebruikt, wordt verkocht op het moment dat deze het meeste oplevert. Goedkope stroom? Dan zorgt Bliq dat dit op het goedkoopste moment wordt bijgekocht. Zo bespaar je gemiddeld €0,15 per kWh verbruik door gebruik te maken van de verschillende energieprijzen gedurende de dag!

Lees meer over slimme aansturing >
Energie handelen met een thuisbatterij, geld verdienen door te participeren op de energiemarkt.
Verduurzaam je woning met een thuisbatterij

Meer gebruik van je groene stroom

Het energienet is gebouwd op het produceren van energie. Conventionele energie productiemethodes zoals kolen- en gasgestookte elektriciteitscentrales wekken stroom op afhankelijk van de energievraag. Als er bijvoorbeeld meer energie wordt gevraagd dan er wordt geproduceerd met wind- en zonne-energie, moeten deze centrales bijspringen. De prijzen van stroom bij een overschot aan vraag zijn dan ook gekoppeld aan de gasprijzen. Zonde, vooral als jij overdag emissieloze zonne-energie opwekt en deze energie net zo goed kunt gebruiken.

Met een thuisaccu hoef jij 's avonds geen grijze stroom meer van het net af te halen. Doordat jij je eigen zonne-energie opwekt of deze overdag, wanneer er in Nederland genoeg groene energie wordt geproduceerd, afneemt, vul je je thuisaccu met deze duurzame energie. Wanneer er te weinig groene stroom wordt geproduceerd en jij toch energie nodig hebt, kun je deze stroom gewoon uit je batterij halen!
Lees meer over duurzame energie >

Nooit meer in het donker met je eigen stroom vanuit je thuisaccu

Panelen vangen tijdens een stroomstoring zonlicht op. Dit kan ook verwerkt worden tot stroom, maar de omvormer stuurt de stroom niet het net op. De reden hiervoor is logisch. Bij een stroomstoring moet een monteur het probleem opsporen en repareren. Als zonnepanelen tegelijkertijd stroom naar het net blijven sturen, kan de monteur hierdoor onder spanning komen te staan. Daar gaat de reparatie niet vlotter op. Bij de uitval van spanning schakelt de omvormer dan ook automatisch uit. Hier is natuurlijk een oplossing voor. Met een EPS-functie kan een thuisaccu de stroom in de woning houden. De EPS-functie detecteert stroomuitval en kan vervolgens de omvormer zodanig omschakelen dat deze geen directe verbinding meer heeft met het stroomnet.

Lees meer over noodstroom >
Thuisaccu systeem in Nederland kopen

Wij werken met de volgende merken

Sonnen thuisbatterij kopen
Growatt thuisbatterij kopen
GivEnergy thuisbatterij kopen
KSTAR thuisbatterij kopen

Persoonlijk, vrijblijvend en gratis advies.

Bereken in 1 minuut jouw besparing met een thuisbatterij.

Met wat simpele gegevens over jouw energiesituatie kunnen wij beginnen met berekenen welke thuisbatterij er bij jou past.

Waar woon je?

Heb je zonnepanelen thuis?

Bespaar gemiddeld €1930 per jaar
Word onafhankelijker van het stroomnet
Altijd gebruik maken van je eigen stroom