Je thuisbatterij, slim aangestuurd.

Stroom opslaan op de goedkoopste momenten.
Automatisch besparen met dynamische energieprijzen.
Geen extra aansluitkosten nodig.
Volledig inzicht in je energieprestaties en besparingen.

Accuselect Energy Manager

Optimaliseer jouw financiële voordeel door je thuisbatterij via Accuselect te combineren met een dynamisch energiecontract. Met de Accuselect Energy Manager kun je automatisch profiteren van prijsverschillen van dynamische energietarieven.

De Accuselect Energy Manager wordt voor jou zonder dat daar een extra aansluiting voor nodig is gekoppeld aan de thuisbatterij die wij bij jou plaatsen. Zo maken we deze thuisbatterij nóg slimmer.
Met het algoritme dat wij hebben geschreven en ontwikkeld vanuit de TU Delft zorgt de Accuselect Energy Manager er automatisch voor dat jouw thuisbatterij zich vollaadt met de goedkoopste energie. Wanneer de energieprijzen negatief zijn, krijg je hier zelfs geld voor toe! Wanneer op een later moment op de dag de energieprijzen hoger zijn zal de thuisbatterij de overtollige opgeslagen energie tegen deze duurdere prijs weer verkopen. Zo verdien jij volledig automatisch geld met jouw dynamische energiecontract. Geen dagelijks gedoe met instellingen en een app, maar gewoon simpel het algoritme zijn werk laten doen!

Doordat de Accuselect Energy Manager de energieprijzen nauwkeurig in de gaten houdt, heb jij de volledige controle over jouw energieprijs. Je thuisbatterij koopt namelijk altijd stroom in tegen de gunstigste prijs.

Automatische controle over jouw energieprijs

Heb je een dynamisch energiecontract? Dan verschillen de prijzen van stroom elk uur. Deze prijzen zijn altijd een dag van te voren bekend. De Accuselect Energy Manager zorgt er altijd voor dat jouw thuisbatterij de allergoedkoopste stroom inkoopt, en deze verkoopt tegen de hoogste prijs. Dit werkt met én zonder zonnepanelen. Gemiddeld is dit prijsverschil tussen de €0,15 en €0,20 per kWh op een dag. Zo behaal jij nog meer rendement uit jouw thuisbatterij, ook in de winter.

Hoe de Accuselect Energy Manager werkt

1. Je thuisbatterij laadt automatisch op tijdens uren met de laagste of zelfs negatieve stroomprijzen.
2. Automatisch wordt de stroom die over is in je batterij tegen de hoogste prijs weer verkocht.
3. De Accuselect Energy Manager stuurt het systeem automatisch aan en zorgt voor de meest efficiënte werking.
✓  Werkt met elke dynamische energieleverancier.
✓  Werkt met én zonder zonnepanelen.

Gemakkelijk en inzichtelijk

De Accuselect Energy Manager en bijbehorende monitoring biedt inzicht in de performance van jouw thuisbatterij en toont informatie over jouw zonnepanelen. Zo krijg je inzicht in je volledige duurzame energie opwekking en opslag. Uit onderzoek van Netbeheer Nederland is gebleken dat je met dit inzicht al meer dan 6% kunt besparen op je stroomverbruik!

Accuselect Energy Manager
Pre-launch

Bij Accuselect selecteren we de juiste thuisbatterij voor jouw situatie. Hierbij kiezen we uit de Europese thuisbatterijen uit ons assortiment. Wil je een thuisbatterij van Accuselect met Accuselect Energy Manager? Dan kun je dat nu al aanvragen! Wij zullen de thuisbatterij installeren in kwartaal 2 dit jaar. Om jouw enthousiasme te belonen bieden we jou een pre-launch korting.

✓  €5 per maand voor het eerste jaar, daarna €7,50 per maand.

Geïntegreerd en getest met de producent

De Accuselect Energy Manager werkt samen met de thuisbatterij die we bij jou plaatsen. Wij hebben deze aansturing namelijk in samenwerking gemaakt met de producenten GivEnergy en Sonnen, en samen met hen getest. Hierdoor zul je nooit last hebben van integratie-uitdagingen of compatibiliteitsproblemen zoals bij andere aanbieders van energie management systemen. Doordat wij samen mét de batterij werken, blijft de remote monitoring van de performance thuisbatterij wel behouden, in tegenstelling tot bij sommige andere aanbieders.

Hoe bespaar ik met een slim aangestuurde thuisbatterij?

Met een Energie Management Systeem kan een thuisbatterij efficiënt worden aangestuurd. Door middel van dynamische energiecontracten en automatische aansturing wordt de thuisbatterij altijd gevuld met de goedkoopste stroom. Een geavanceerd systeem analyseert de dynamische energieprijzen op de EPEX groothandelsmarkt een dag van te voren en koppelt deze aan jouw specifieke verbruiksprofiel. Houd jij aan het einde van de dag energie over? De thuisbatterij verkoopt dan de overtollige energie op het moment dat dit het meest winstgevend is. Hierdoor kun je gemiddeld €0,15 per kWh besparen door gebruik te maken van de variërende energieprijzen gedurende de dag!

Dynamische energietarieven

Om gebruik te kunnen maken van een slim aangestuurde thuisbatterij heb je een dynamisch energiecontract nodig. Dit zijn contracten waarbij de prijzen niet per maand of per dag variëren, maar per uur. Deze prijzen zijn de eerlijke energieprijzen zoals deze op de energiebeurs EPEX, de stroom-handelsbeurs, tot stand komen. Conventionele energiecontracten bieden stroom voor een vaste of variabele prijs. Leveranciers kopen de stroom op de groothandelsmarkt en verkoopt deze met een marge weer door naar jou. En stroom die je zelf teruglevert levert vaak minder op dan de daadwerkelijke marktprijs. Je vindt alle aanbieders van dynamische energiecontracten op www.dynamische-energieprijzen.nl

Persoonlijk, vrijblijvend en gratis advies.

Bereken in 1 minuut jouw besparing met een thuisbatterij.

Met wat simpele gegevens over jouw energiesituatie kunnen wij beginnen met berekenen welke thuisbatterij er bij jou past.

Waar woon je?

Heb je zonnepanelen thuis?

Bespaar gemiddeld €1930 per jaar
Word onafhankelijker van het stroomnet
Altijd gebruik maken van je eigen stroom