Je thuisbatterij, slim aangestuurd.

Altijd de goedkoopste stroom beschikbaar voor jouw verbruik.

Met je thuisbatterij op de goedkoopste momenten stroom inkopen, en op de gunstigste momenten stroom verkopen. Dat is pas echt slim besparen.
Een thuisbatterij kan slim aangestuurd worden door een slim Energie Management Systeem, zoals Bliq. Met de slimme batterij-aansturing wordt de batterij altijd gevuld met de goedkoopste stroom. Bliq doet dit door een dag van te voren te bekijken hoe hoog de dynamische energieprijzen zullen zijn op de EPEX groothandel markt en deze gegevens te koppelen aan jouw verbruiksprofiel. De stroom die jij opslaat, maar niet gebruikt, wordt verkocht op het moment dat deze het meeste oplevert. Goedkope stroom? Dan zorgt Bliq ervoor dat dit op het goedkoopste moment wordt bijgekocht. Zo bespaar je gemiddeld €0,20 per kWh verbruik door gebruik te maken van de verschillende energieprijzen gedurende de dag!
Geld besparen door te handelen met energie

Hoe bespaar ik met een slim aangestuurde thuisbatterij?

Geheel automatisch elektriciteit in- en verkopen op basis van een dynamisch energiecontract. Zo verdien je dagelijks geld met je thuisbatterij én bespaar je daarmee op je energierekening. Welke energiemaatschappij van dynamische contracten jij kiest, maakt daar niet voor uit. Zo ben je altijd onafhankelijk en zit je nergens aan vast. Met Bliq, wordt dit volledig geautomatiseerd voor je geregeld. Door je stroom slim in te kopen en te verkopen, kun je dagelijks geld verdienen met je thuisbatterij en daarmee flink besparen op je totale energiekosten. Zo verdienen onze klanten gemiddeld €2,- tot €8,- euro per dag. Het Bliq-abonnement zelf kost maar €7,- euro per maand en is maandelijks opzegbaar.
Thuisbatterij laten handelen met energie

Bereken direct jouw besparing met een thuisbatterij.

Gemiddeld besparen klanten €1930 per jaar op hun stroomrekening met een slim aangestuurde thuisbatterij!
Bereken besparing
Thuisbatterij voor dynamische energietarieven

Dynamische energietarieven

Om gebruik te kunnen maken van een slim aangestuurde thuisbatterij heb je een dynamisch energiecontract nodig. Dit zijn contracten waarbij de prijzen niet per maand of per dag variëren, maar per uur. Deze prijzen zijn de eerlijke energieprijzen zoals deze op de energiebeurs EPEX, de stroom-handelsbeurs, tot stand komen. Conventionele energiecontracten bieden stroom voor een vaste of variabele prijs. Leveranciers kopen de stroom op de groothandelsmarkt en verkoopt deze met een marge weer door naar jou. En stroom die je zelf teruglevert levert vaak minder op dan de daadwerkelijke marktprijs. Je vindt alle aanbieders van dynamische energiecontracten op www.dynamische-energieprijzen.nl

Bliq-vanger

Om je thuisbatterij slim aan te kunnen sturen, zullen we een Bliq-vanger bij je installeren en deze koppelen aan de omvormer waarop je thuisbatterij wordt aangesloten. De Bliq-vanger is een logger waarmee je jouw energiegegevens real-time kan uitlezen in de Bliq-app. Je sluit hem aan op de slimme meter en op de omvormer als je zonnepanelen hebt. In de toekomst kan de Bliq-vanger ook worden aangesloten op een warmtepomp en een laadpaal.
Bliq-vanger thuisbatterij slimme aansturing

Hoe wordt het aangesloten

De Bliq-vanger is een kastje, zo groot als een router, dat wordt aangesloten op je slimme meter en je thuisbatterij. Hiermee leest Bliq je slimme meter uit via de P1 poort, zodat ze weten hoeveel je uit het elektriciteitsnet haalt en hoeveel je teruglevert. Daarnaast geeft deze je thuisbatterij-omvormer opdracht om te laden en ontladen via de aanwezige communicatiepoort (RS485 of RS232).
Jouw Bliq-vanger heeft een ingebouwde simkaart die werkt zolang jij een Bliq-abonnement hebt. Je bent dus niet afhankelijk van Wi-Fi en daarom altijd online. Bliq leest de Bliq-vanger continu uit, legt dit over de data van de open energiemarkt (EPEX) en op basis van een zelfontwikkeld algoritme stuurt de Bliq-vanger jouw thuisbatterijsysteem aan.

Persoonlijk, vrijblijvend en gratis advies.

Bereken in 1 minuut jouw besparing met een thuisbatterij.

Met wat simpele gegevens over jouw energiesituatie kunnen wij beginnen met berekenen welke thuisbatterij er bij jou past.

Waar woon je?

Heb je zonnepanelen thuis?

Bespaar gemiddeld €1930 per jaar
Word onafhankelijker van het stroomnet
Altijd gebruik maken van je eigen stroom