Het klantverhaal van Jan uit Oudewater

Milan van Loo

29-04-2024
5
minuten
Klantverhaal

Jan uit Oudewater heeft onlangs een GivEnergy installatie bij Accuselect gekocht. Jan vertelt graag waarom hij dit heeft gedaan. Jan woont in een huis waar maarliefst 34 zonnepanelen staan te stralen in de zon. Hij wilde niet dat het spaargeld waarde stond te verliezen op de bankrekening, en besloot over de jaren heen elk stuk van het dak en schuur vol te leggen om zijn eigen groene energie op te wekken en te besparen op de energierekening. Met de recente toevoeging van een GivEnergy thuisbatterij bij Accuselect maakt zijn huishouden nu slim gebruik van zonne-energie, en komt hier binnenkort zelfs nog een voordeel bij.

“Toen we hoorden dat zonne-energie terugleveren geld ging kosten, kwamen we uit bij een thuisbatterij van GivEnergy.”

Een onafhankelijk huishouden

Met de aankoop van een thuisbatterij heeft Jan nu een nog onafhankelijker huishouden gecreeërd. Hij is al een tijd lang van het gas af, wekt al jaren veel groene stroom op via 34 zonnepanelen en zorgt voor zijn eigen warmte en verkoeling door onder andere een elektrische boiler en airco op eigen energie. Toen Jan hoorde dat het terugleveren van zijn eigen opgewekte energie geld ging kosten, besloot hij te investeren in een thuisbatterij: “Sinds de thuisbatterij is geïnstalleerd, zijn de pieken en dalen van terugleveren en energiekosten nagenoeg vlak.” En dat ziet Jan ook terug op zijn energierekening.

Deze nagenoeg vlakke lijn is te wijden aan een meer dan verdubbeling van het eigen gebruik van Jan’s zonne-energie. In plaats van 30% eigen verbruik, heeft de thuisbatterij hem 70% groene energie opgeleverd. De besparing op de energierekening is daarmee een hele mooie, maar Jan is ook erg blij dat zijn duurzaamheidsdoelen hiermee worden versterkt.

“En dat is ook het mooie van een thuisbatterij: de overbelasting van het energienet, daar help je ook bij.”

De thuisbatterij

In Oudewater staat een systeem van het Britse merk GivEnergy: een GivEnergy Stackable Battery met 17 kWh opslagcapaciteit en een GivEnergy 3PH 8 kW omvormer. “Ik heb gekozen voor de batterijen van GivEnergy bij Accuselect doordat deze batterijen uit te breiden zijn en je zo flexibel de toekomst in gaat.” Doordat Jan met zijn onafhankelijkheidsambities voorziet dat zijn huis steeds meer stroom zal verbuiken, wil Jan voorbereidt zijn op de toekomst. Met de uitbreidbare module van GivEnergy kan Jan de toekomst in, en zal hij een uitbreiding naar een opslagcapaciteit van 20.4 kWh gaan maken wanneer dat nodig is.

Slimme controle

Dat Jan met de GivEnergy Stackable batterij de toekomst in kan, dat is inmiddels duidelijk. Maar Jan heeft nog een andere duidelijke toekomstvisie met Accuselect & GivEnergy in ogen: “GivEnergy maakt het mogelijk voor Accuselect om de thuisbatterij in de toekomst aan te sturen, zodat ik kan gaan handelen met mijn energie.” Jan wilt dus niet alleen flexibele en groene controle over zijn energie, maar hij wilt dat slim doen met de Powerselect, de slimme aansturing van Accuselect. “Als het geld kost om het terug te leveren en de energie goedkoop is, dan gaat de energie de accu in. Wanneer de stroom een hoge prijs bereikt, dan wordt deze verkocht. Hierdoor is Accuselect samen met GivEnergy een hele mooie combinatie”

Door te gaan handelen met energie, gaat Jan meer rendement uit zijn energie halen. Jan is enorm blij om zijn geld slim in te zetten met zijn zonnepanelen en thuisbatterij, en hier vervolgens geld mee te gaan verdienen door er mee te gaan handelen. Zo doet hij niet alleen goed voor zijn portemonnee, maar helpt hij ook nog eens het energienet door de slimme handelswijze van de thuisbatterij. Maar dit klonk niet alleen goed in de oren van Jan:

“Ik vertelde het verhaal van Accuselect aan mijn vrouw, en die zij: “Dat moeten we doen!”. Ja, dan moet ik wel hè, haha!”

Haal meer uit je energie

Wie meer uit zijn energie wilt halen doet er goed aan een thuisbatterij aan te schaffen met slimme sturing. Met een thuisbatterij krijg jij slimme controle over je energie. Of het nou het gebruiken van je eigen zonne-energie is of het handelen met je stroom: jij haalt meer uit je energie. Jan en zijn vrouw plukken al de vruchten: maak jij ook de slimme keuze?

Wil jij nog meer te weten komen over de slimme thuisbatterij in samenwerking met PowerSelect? Of wil je al een stapje verder gaan? Ga dan naar onze pagina over slimme thuisbatterijen of plan een gratis adviesgesprek in.

Bekijk dit ook