Hoe behoudt jij controle over je thuisbatterij met de Powerselect app?

Paul

22-10-2024
8
minuten
App
Aansturing

Bij Accuselect vinden wij dat jij je energie in eigen controle moet kunnen hebben. Daarom hebben wij Powerselect ontwikkeld. Met Powerselect blijf jij de baas over je thuisbatterij, en kies jij op elk moment wat voor aansturing jij wenst. Op dit moment kun je al kiezen tussen de opties: het maximaliseren van je zelfconsumptie zonne-energie, het optimaliseren van aansturing op basis van dynamische energieprijzen, en aansturing op de onbalansmarkt.

Bij Accuselect vinden wij dat jij je energie in eigen controle moet kunnen hebben. Daarom hebben wij Powerselect ontwikkeld. Met Powerselect blijf jij de baas over je thuisbatterij, en kies jij op elk moment wat voor aansturing jij wenst. Op dit moment kun je al kiezen tussen de opties: het maximaliseren van je zelfconsumptie zonne-energie, het optimaliseren van aansturing op basis van dynamische energieprijzen, en aansturing op de onbalansmarkt.

Wij vinden het belangrijk dat je dat moet kunnen doen bij de energieleverancier die bij jou past. Daarom bouwen wij ons Powerselect platform uit met meerdere energieleveranciers. Op dit moment is onbalansaansturing met Frank Energie al mogelijk, maar introduceren we dit binnenkort met meerdere energieleveranciers. Wil je nou dat jouw energieleverancier dit ook met ons introduceert? Mail je energieleverancier dan met deze specifieke wens!

Als je kiest voor aansturing op basis van dynamische energieprijzen kan dit bij elke dynamische energieleverancier. Zij maken namelijk allemaal gebruik van de zogenaamde Day-ahead prijzen van de EPEX markt. Ons algoritme is geoptimaliseerd voor deze markt.

De app voor jouw energie management

In de Powerselect app heb je meerdere functionaliteiten. Wij hebben de app zodanig ontwikkeld dat deze simpelweg jou inzicht geeft in jouw verdiensten, de real-time status van je batterij, hoe het laadprofiel over de dag beweegt en zodat jij altijd kunt wisselen van type aansturing.

Dashboard

In het dashboard vind jij een samenvatting van de resultaten van jouw aansturing. Zo zie je terug hoeveel jij deze maand hebt bespaard of zelfs verdiend met jouw thuisbatterij, en hoeveel je al in totaal hebt bespaard. Daarnaast krijg je een overzicht te zien van hoeveel stroom je hebt opgewekt en verbruikt deze maand.

Live inzicht in jouw thuisbatterij

Met het Live inzicht in jouw thuisbatterij zie jij exact hoeveel stroom er op dat moment door je huis heen stroomt. Zo laten we zien wat je zonnepanelen produceren, hoeveel energie hiervan je zelf verbruikt en hoeveel energie je opslaat in thuisbatterij.

Ook zie je of er energie van het net af komt of dat je dit juist teruglevert naar het energienet.

Met inzicht in jouw energiestromen kun je ook gemakkelijk je gedrag aanpassen, om bijvoorbeeld als de zon schijnt meer stroom zelf te gebruiken.

Status van de batterij

Op het scherm ‘Status’ kun je zien hoe jouw batterij presteert over de dag. In dit voorbeeld staat de batterij ingesteld om aan te sturen op basis van verschillen in dynamische uurprijzen. Je ziet dat de batterij zich vollaadt met goedkope stroom, en deze stroom weer verkoopt tegen een hogere prijs. Dit laadprogramma wordt automatisch gegenereerd door ons algoritme en maakt jouw thuisbatterij slim. Jij hoeft dus niet zelf actief de batterij in te stellen om te handelen met de energiemarkt.

Statistieken thuisbatterij

In het statistieken scherm vindt jij de resultaten van jouw thuisbatterij en energiestromen over de tijd. Zo kun jij dagelijks, maandelijks of jaarlijks bijhouden wat jouw thuisbatterij heeft bespaard op je energierekening, hoeveel stroom je hebt in- en verkocht, en hoeveel stroom je hebt opgewekt. Zo heb je in 1 oogopslag inzicht in wat jouw thuisbatterij jou heeft opgeleverd op het gebied van financiële besparingen, maar ook hoeveel energie door je batterij heen is gegaan.

Altijd controle over jouw thuisbatterij. Kies je eigen thuisbatterij laadstrategie

In de app kun je bij de instellingen van de thuisbatterij jouw Batterij Strategie aangeven. Zo kun je altijd wisselen van type aansturing wanneer jou dat uitkomt. Dit is bijvoorbeeld nuttig als jij in de zomer vooral je zonne-energie wilt opslaan voor later gebruik, maar in de winter juist met minder zonne-energie productie slimmer gebruik wilt maken van het slim laden op basis van dynamische energietarieven. We zien dat veel van onze klanten gebruik maken van onbalansaansturing met Frank Energie, om deze periode voor de afschaffing van de salderingsregeling maximaal rendement te behalen. Dit betekent echter niet dat zij vast zitten aan deze aansturing. Wanneer de salderingsregeling wordt afgeschaft kunnen zij gemakkelijk switchen naar bijvoorbeeld Eigen zonne-energie opslaan.

In de nabije toekomst komen hier meerdere aansturingsmogelijkheden bij, van bijvoorbeeld andere energieleveranciers. Ook zullen er combinaties ontwikkeld worden tussen zonne-energie opslaan en slim laden.

Abonnement

Bij Accuselect geloven we erin dat bijdragen aan de energietransitie zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt moet worden. Daarom bieden wij Onbalans aansturing met Frank Energie gratis aan. Ook het optimaliseren van Eigen zonne-energie opslaan is gratis. Alleen voor Dynamische uurprijs aansturing vragen wij een abonnementsprijs van €7,50 per maand. Je kunt elke maand dit abonnement opzeggen.

Benieuwd naar welke batterijstrategie bij jou past? Plan een adviesgesprek in via https://accuselect.nl/plan of bereken je besparing via https://start.accuselect.nl.

Bekijk dit ook