Meer gebruik van je groene stroom

Geen grijze stroom meer. Puur jouw groene zonne-energie.

Het energienet is gebouwd op het produceren van energie. Conventionele energie productiemethodes zoals kolen- en gasgestookte elektriciteitscentrales wekken stroom op afhankelijk van de energievraag. Als er bijvoorbeeld meer energie wordt gevraagd dan er wordt geproduceerd met wind- en zonne-energie, moeten deze centrales bijspringen. De prijzen van stroom bij een overschot aan vraag zijn dan ook gekoppeld aan de gasprijzen. Zonde, vooral als jij overdag emissieloze zonne-energie opwekt en deze energie net zo goed kunt gebruiken.
Thuisbatterij interessant Nederland

Grijze vs Groene stroom

Je apparaten thuis merken geen verschil tussen groene of grijze stroom. Het verschil zit hem in de manier van opwekken, en het effect op ons milieu. Groene stroom wordt volledig opgewekt uit duurzame energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie. Vaak komt deze stroom ook uit eigen land en hoeft er minder afstand te worden overbrugd. Zo gaat er ook minder stroom verloren tijdens de transport via dikke kabels.
Grijze stroom wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen zoals gas, aardolie en kolen. Hierbij komen gassen vrij zoals CO2. De voorraad van deze stroom is ook niet eindeloos. Nederlandse energieleveranciers die zelf niet genoeg groene stroom opwekken, kopen groencertificaten (Garanties van Oorsprong (GvO’s)) uit het buitenland om de grijze Nederlandse stroom te 'vergroenen'. Dit draagt niet bij aan de productie van groene stroom in Nederland. Zo kan het dus zijn dat we in Nederland met alle partijen samen meer groene stroom verkopen dan we opwekken.
3 reden om een thuisbatterij te kopen. Waarom een thuisbatterij nemen? Gratis brochure.

Gratis download - Brochure april 2024

Ontdek de 3 onmisbare voordelen van een thuisbatterij

In deze gratis brochure kom je te weten wat de voordelen van een thuisbatterij zijn voor Nederlandse huishoudens in 2023.

Download Brochure
Thuisbatterij systeem in huishouden

Jouw eigen groene stroom

Met een thuisbatterij hoef jij 's avonds geen grijze stroom meer van het net af te halen. Doordat jij je eigen zonne-energie opwekt of deze overdag, wanneer er in Nederland genoeg groene energie wordt geproduceerd, afneemt, vul je je thuisbatterij met deze duurzame energie. Wanneer er te weinig groene stroom wordt geproduceerd en jij toch energie nodig hebt, kun je deze stroom gewoon uit je batterij halen!

Persoonlijk, vrijblijvend en gratis advies.

Bereken in 1 minuut jouw besparing met een thuisbatterij.

Met wat simpele gegevens over jouw energiesituatie kunnen wij beginnen met berekenen welke thuisbatterij er bij jou past.

Waar woon je?

Heb je zonnepanelen thuis?

Bespaar gemiddeld €1930 per jaar
Word onafhankelijker van het stroomnet
Altijd gebruik maken van je eigen stroom