Het klantverhaal van Bart

Milan van Loo

22-05-2024
5
minuten
Klantverhaal

In het Gooische dorp Bussum woont Bart, een vooruitstrevende huiseigenaar die zijn rijtjeshuis naar een hoger duurzaamheidsniveau heeft getild met de installatie van een thuisbatterij van GivEnergy. Zijn verhaal is een inspirerend voorbeeld van hoe je zelfs met beperkte ruimte een slimme energiebesparing kunt realiseren.

Enthousiasme over de thuisbatterij

“Ik vind het heel mooi om met een thuisbatterij meer te doen met de stroom die ik opwek,” vertelt Bart enthousiast. Met zonnepanelen op zijn dak en een thuisbatterij in zijn tuinhuis, is hij vastberaden om zijn eigen energieverbruik te optimaliseren.

De ervaringscijfers zijn dat je van 30% eigen gebruik naar 70% gaat, en dat wil ik ook zelf ervaren!

De thuisbatterij is op een handige plek geïnstalleerd: in het schuurtje in zijn achtertuin. “Een ontzettend mooie situatie,” noemt Bart het. “Deze situatie geldt voor de meeste Nederlanders, dus dit is een heel mooi voorbeeld hoe het geïnstalleerd kan worden.”

Bart koos bewust voor de GivEnergy thuisbatterij vanwege de hoge kwaliteit en lange levensduur. “Ik ben er van overtuigd dat GivEnergy de juiste keus is: kwalitatief gezien, op basis van ervaring en de doorontwikkeling van het product,” zegt hij. “De prijskwaliteitverhouding is heel erg goed. Ik kijk dan naar wat het product kan: de garantietermijn van 12 jaar en de laad- en ontlaadcycli. Die zou 20 jaar mee kunnen, en dat is gewoon heel erg gunstig.” Bart kwam uiteindelijk uit op een GivEnergy Battery van 5.2 kWh op basis van zijn unieke thuissituatie. Gezien Bart's energieverbruik en zonnepanelen was de GivEnergy Battery een goede match: "Ik heb op mijn dak ook geen ruimte om meer zonnepanelen te nemen, waardoor een flexibele oplossing zoals de GivEnergy Stackable niet nodig was."

De GivEnergy installatie bij Bart thuis.

De klantreis

De reis naar zijn ideale thuisbatterij begon op de website, waar de rekentool hem hielp bij het maken van een weloverwogen keuze. “Op hun website staat een hele mooie rekentool, en ik begon door deze in te vullen. Het kost maar een paar minuten tijd.”

Tijdens het adviesgesprek met Accuselect merkte Bart meteen dat hij in goede handen was. “Deze mensen weten waar ze het over hebben en gaan mij goed advies geven,” herinnert hij zich. De persoonlijke aandacht van de installateur, die eerst langskwam voor een werkopname, maakte het proces soepel en zonder verrassingen. “Hier konden we de locatie in mijn schuurtje in de achtertuin goed doorbespreken, waardoor tijdens de installatie er geen verrassingen ontstonden.”

De rekentool van Accuselect was een belangrijke stap in Barts beslissingsproces. “De stappen die je doorloopt in de rekentool zijn heel simpel. Het zijn een paar kenmerken: je zoekt je eigen gebruik op, je kijkt in je meterkast voor een 1-fase of een 3-fase, je vult in hoeveel zonnepanelen je hebt en hoeveel ze opbrengen. Om dit zelf allemaal te bedenken is erg complex, dus de tool zit erg goed in elkaar en werkt enorm fijn.”

Slim advies

Bart heeft ook gekozen voor de Powerselect slimme aansturing om optimaal te profiteren van zijn thuisbatterij. “Ik ga daarmee handelen op de onbalansmarkt. Ik verdien mijn thuisbatterij daarmee binnen 4-5 jaar terug, ik gebruik mijn eigen stroom én ik draag bij aan de verduurzaming.”

Zijn advies aan anderen die nog twijfelen over een thuisbatterij is helder: “Ga naar Accuselect, vul de rekentool in en ga een vrijblijvend energiegesprek aan. Alles blijft vrijblijvend, maar je komt gemakkelijk achter alle informatie die je nodig hebt om de beste thuisbatterij te vinden. Voor mij een no-brainer, en ik kan me voorstellen dat dit voor de meeste mensen zo is.”

Bart’s ervaring toont aan dat met de juiste tools en begeleiding, de overstap naar een duurzamer en energie-efficiënter huis binnen handbereik is. Zijn verhaal is een bemoedigend voorbeeld voor iedereen die overweegt om de stap te wagen!

Zet jij met ons ook de stap om meer uit je energie te halen en bij te dragen aan de energietransitie? Vul dan gelijk de rekentool in en plan een gratis adviesgesprek in!

Bekijk dit ook