Het klantverhaal van Remi

Milan van Loo

10-05-2024
5
minuten
Klantverhaal

In 't Haantje, een rust overgoten Drents lintdorpje, is Remi vastbesloten om zijn huis een sprong naar de toekomst te laten maken. Met zijn recente investering in een thuisbatterij van Accuselect, heeft hij niet alleen zijn omgang met energie veranderd, maar ook zijn kijk op duurzaamheid en zelfvoorzienendheid.

"Wij zoeken de meeste autonome manier om om te gaan met onze energie," vertelt Remi, terwijl hij uitkijkt naar zijn verduurzaamde huis. Een vernieuwende inhaalslag maken was met het huis van Remi niet heel moeilijk vertelt hij. Het huis werd gekocht met 2 stoppen, zonder moderne isolatie en in een 60’s-jasje.

Met de investering in een thuisbatterij zijn wij écht in de 21e eeuw beland met ons huis.

Een duurzaam verlangen

Het begon allemaal met een verlangen naar duurzame verandering en een behoefte aan begeleiding. Met zijn eerdere investering in zonnepanelen, waren de terugleverboetes voor zonne-energie voor Remi de druppel. Remi had een verlangen onafhankelijk te zijn van de energieprijzen en regels van energieleveranciers. Gelukkig vond Remi een partner in Accuselect, waar ons begrip van zijn behoeften en productexpertise een ware verademing waren. "Ze snappen het product ónwijs goed, en dat is heel prettig en voelt heel fijn," zegt Remi met een glimlach.

Remi beschrijft hoe Accuselect de tijd nam om hem volledig te ondersteunen bij al zijn vragen en zorgen over thuisbatterijen. "Alles was bespreekbaar, en dat is prettig samenwerken!" herinnert Remi zich. Het resultaat was een perfect passend systeem voor zijn huis, met de GivEnergy Stackable 10.4 kWh als stralend middelpunt.

Thuisbatterij flexibele module

"De GivEnergy Stackable was een enorm goede fit bij onze zonnepanelen en ons verbruik," vertelt Remi. "En het fijne is: als blijkt dat we een groter overschot in energie hebben, dan stapelen we er nog een 3.4 kWh module bij. Dat is toch wel een prettige gedachte!"

Een thuisbatterij als investering in de toekomst

Maar voor Remi ging het niet alleen om de voordelen op korte termijn. Hij zag de thuisbatterij als een investering in de toekomst van zijn huis en zijn financiën. "We kopen deze thuisbatterij met het oog op de toekomst," benadrukt hij. "Niet alleen voor de duurzaamheidsvoordelen, maar ook met het oog op hoe je er geld mee kan verdienen."

Toen Remi hoorde over de onbalans sturing van Frank Energie, voelde hij zich gesterkt in zijn beslissing. "Met de Powerselect aansturing wordt er voor je gehandeld, terwijl je wel inzicht hebt in het dashboard van de app en alle gegevens kunt inzien," legt hij uit. "Dat maakt het toegankelijk en prettig." Zo gaat hij duurzaam de toekomst in met zijn Stackable GivEnergy thuisbatterij met een levensduur van 20 jaar, maar is er ook op korte termijn al mooi nieuws op komst: “Met onze gegevens en de onbalanshandel van Powerselect hebben we batterij al naar verwachting binnen vier jaar terugverdiend! Daarna wordt het mooi 16 jaar verdienen.”

Een vlekkeloze installatie

De installatie van de thuisbatterij verliep vlekkeloos, dankzij de zorgvuldige planning en voorbereiding van de installateur van Accuselect. “Ik vond het heel prettig dat de installateur al voor de installatie langskwam. Hij vertelde wat het plan was, en gaf de eisen van de woning door. In mijn verbouwing kon ik hierdoor de nodige aanpassingen maken om het systeem zo goed mogelijk te installeren.” Het proces viel volgens Remi daardoor vlekkeloos in elkaar, en de timing was perfect. Zo liepen Remi en de installateur niet tegen onverwachte verrassingen aan, en is de installatie zo goed als mogelijk verlopen.

Thuisbatterij-installatie
Aansluiting van de thuisbatterij aan de meterkast.

Remi’s advies aan andere klanten

"Mijn advies aan mensen die nog twijfelen aan een thuisbatterij is om volledig inzicht te hebben in je verbruiken en je opbrengsten van de zonnepanelen," adviseert Remi. "Dan is het gewoon rekenen: ga ik mijn kosten terugdringen, of ga ik verdienen."

Voor Remi is de thuisbatterij niet alleen een technologische upgrade, maar een stap naar een energiebewust en toekomstbestendig huis. Met ons aan zijn zijde, kijkt hij vol vertrouwen naar de mogelijkheden die de 21e eeuw biedt voor het huis in zijn geliefde 't Haantje.

Ook met ons als jouw full-service partner de stap naar een thuisbatterij zetten? Vul dan gelijk de rekentool in om inzicht te krijgen in wat je kunt besparen met een thuisbatterij, en bespreek het in een gratis adviesgesprek met een van onze experts.

Bekijk dit ook