Uniek rendement met jouw thuisbatterij door te handelen op de onbalansmarkt

Frank Energie Accuselect thuisbatterij

Accuselect en Frank Energie slaan handen ineen

Het nieuws is eruit, de kogel is door de kerk: Accuselect en Frank Energie slaan de handen ineen en komen met een initiatief gericht op het optimaliseren van het verdienmodel achter thuisbatterijen door aansturing op de onbalansmarkt aan te bieden. Deze samenwerking zorgt ervoor dat de business case van de thuisbatterij aanzienlijk versterkt wordt. Wij kunnen je dankzij deze samenwerking voorzien van een hoogwaardige thuisbatterij met een lange levensduur, die wordt aangestuurd door Frank Energie om maximaal financieel rendement te behalen, zonder dat jij ergens aan vast zit! Deze service noemen we: ‘Slim Stroom Handelen’.

Slimme controle over je energie begint hier. Je doet het met de thuisbatterijen van Accuselect.
Ontvang een voorstel op maat
Geen maandelijkse kosten
Gratis btw teruggave aanvraag bij De Centrale
Onafhankelijk van energieleverancier

Wat houdt Slim Stroom Handelen in?

Bij Slim Stroom Handelen wordt gekeken hoe jouw batterijproductie of -verbruik optimaal kan worden ingezet op de verschillende energiemarkten.
En dat zijn er best veel, namelijk de day-ahead markt van de European Power Exchange (EPEX); de intraday- en onbalansmarkt; en de congestiemarkt.
Deze markten leggen we even voor je uit.

Beginnend bij de EPEX-markt. Dat is de markt die elke dag de 24 uurprijzen van de volgende dag bepaalt, de prijzen die de basis vormen voor een dynamisch energiecontract.

Maar er is ook een intraday- en onbalansmarkt. Op die laatste markt acteert de landelijke netbeheerder Tennet. Zij probeert marktspelers te bewegen mee te helpen het landelijke stroomnet in balans te houden. Dat doet ze met financiële beloningen en straffen. En omdat er voortdurend wat aan de hand is – er schuift een wolk voor de zon of er schakelt een centrale af – is die markt erg volatiel: de beloningen en straffen wisselen elkaar in hoog tempo af en kennen hogere pieken en diepere dalen.

Tenslotte is er de congestiemarkt. Die bestaat op landelijk en lokaal niveau. Dit is de markt waar netbeheerders knelpunten proberen op te lossen door marktspelers daarbij om hulp te vragen. Dat kan door met hen af te spreken op bepaalde tijdstippen en/of locaties even wat minder af te nemen of te produceren. Deze markt komt nu langzaam op gang.

Frank Energie maakt als een van de grootste dynamische energieleveranciers van Nederland gebruik van al deze markten (of zal dat doen zodra rendabel) en kan met haar virtual power plant voortdurend een economisch optimaal handelsresultaat bepalen en daar het netwerk van thuisbatterijen op aansturen.
Slim Stroom Handelen Thuisbatterij
Thuisbatterij installateur Nederland

Hoe werkt de Slim Stroom Handelen-aansturing?

Om aan de slag te gaan met onbalanshandel heb je drie dingen nodig: (1) een dynamisch energiecontract, (2) een thuisbatterij en (3) een aggregator die de juiste signalen geeft aan de thuisbatterij.
Om te beginnen plaatst Accuselect de beste thuisbatterij die bij jouw situatie past. Wij stellen een configuratie samen van de Europese thuisbatterij producent GivEnergy, gebaseerd op jouw specifieke energiesituatie. Wanneer jij een dynamisch energiecontract hebt bij Frank Energie, heb je de overige twee vliegen in een klap.
Frank Energie maakt via ons Energie Management Systeem (EMS) een verbinding met jouw thuisbatterij, en geven vervolgens opdracht aan deze thuisbatterij op basis van de signalen op de onbalansmarkt. De opdrachten die vervolgens aan je thuisbatterij kunnen worden geven zijn simpel: “ga laden”, “ga ontladen” of “doe niks”. Technische veiligheidsgrenzen worden altijd afgebakend door de software en hardware van de batterij, die kunnen niet worden overschreden!

Wat heb jij aan deze aansturing?

Door deel te nemen aan Slim Stroom Handelen profiteer je van diverse voordelen. Ten eerste draag je actief bij aan de energietransitie door jouw thuisbatterij in te zetten voor het balanceren van het stroomnet. Daarnaast genereer je aanzienlijke financiële voordelen doordat het algoritme van Frank Energie jouw batterij zo aanstuurt dat er maximaal financieel rendement wordt behaald. Dit rendement wordt beloond door Frank Energie.
Bovendien heb je de vrijheid om verschillende handelsstrategieën toe te passen, terwijl je tegelijkertijd zorgvuldig de garantie en levensduur van de batterij bewaakt. Door continu inzicht te krijgen in het batterijgebruik en de effecten op de levensduur, kun je jouw strategieën finetunen om het gewenste rendement te behalen.
Accuselect en Frank Energie streven ernaar hoogwaardige thuisbatterijen aan te bieden die gemiddeld binnen 4-7 jaar kunnen worden terugverdiend. Naast het rendement van onbalanssturing kun je ook de BTW over je aankoop terugvragen bij de belastingdienst.
Thuisbatterij professioneel advies
GivEnergy thuisbatterij Nederland

Zelf gebruik maken van Slim Stroom Handelen?

Als jij wilt bijdragen aan de energietransitie en daarnaast ook je thuisbatterij snel wilt terugverdienen, is een slimme thuisbatterij van Accuselect in combinatie met een energiecontract bij Frank Energie een slimme investering. Begin je aanvraag direct via de rekentool hieronder.
Begin met besparen