Meer gebruik van je eigen zonne-energie

Een thuisbatterij om meer gebruik te maken van je eigen zonne-energie

Met een thuisbatterij maak je meer gebruik van je eigen opgewekte zonne-energie. Met een thuisbatterij met zonnepanelen wordt de batterij overdag volgeladen met zonne-energie die je niet direct verbruikt. Gemiddeld verbruikt een huishouden slechts 30% van de opgewekte zonne-energie direct zelf. Met een thuisbatterij kun je dit verhogen tot ongeveer 75%!
Zonne-energie opslaan in een thuisbatterij

Verhoog je eigenverbruik

De opgeslagen energie kun je ’s avonds en ’s ochtends, wanneer je zonnepanelen niet genoeg zelf opwekken, gebruiken als stroomvoorziening. Zo hoef je minder energie van het net af te halen en gebruik je dus veel meer van je eigen zonne-energie. Makkelijk besparen op je energierekening dus!
Bij de keuze voor een thuisbatterij is de opslagcapaciteit het allerbelangrijkste. Wij benaderen de ideale opslagcapaciteit aan de hand van enkele gegevens, zoals je energieproductie uit je zonnepanelen, je jaarlijkse stroomverbruik, het moment van verbruik en de beschikbare ruimte.
Zonnestroom bewaren in een thuisbatterij

Controle over jouw eigen energie.

Gemiddeld verbruikt een huishouden slechts 30% van de opgewekte zonne-energie direct zelf. Met een thuisbatterij kun je dit naar meer dan het dubbele verhogen.
Bereken besparing
Thuisbatterij voor solar opslag

Waarom met een thuisbatterij je zonne-energie opslaan?

• Je zelfconsumptie meer dan verdubbelen
Zonder een thuisbatterij gebruik je gemiddeld 30% van je eigen zonne-energie. Met een thuisbatterij kan dit worden verhoogd naar soms wel 75%!

• Lagere energierekening
Doordat je 's avonds energie gebruikt uit je thuisbatterij, hoef je minder energie van het net af te halen. Hiermee bespaar je niet alleen direct op je stroomkosten, maar merk je ook minder van de stijgende energieprijzen.

• Back-up bij stroomstoring
Steeds meer Nederlandse huishoudens beschikken over zonnepanelen. Super goed natuurlijk, maar dat betekent ook dat we soms met een overschot aan zonnige energie zitten. Hierdoor kan het elektriciteitsnet overbelast raken, met stroomstoringen als gevolg. Met een thuisbatterij kun je jouw huis in dat geval nog van stroom voorzien!
3 reden om een thuisbatterij te kopen. Waarom een thuisbatterij nemen? Gratis brochure.

Gratis download - Brochure december 2023

Ontdek de 3 onmisbare voordelen van een thuisbatterij

In deze gratis brochure kom je te weten wat de voordelen van een thuisbatterij zijn voor Nederlandse huishoudens in 2023.

Download Brochure
Zelf stroom opslaan in een thuisbatterij

Hoe werkt het opslaan van je zonne-energie?

Om energie uit je zonnepanelen te kunnen opslaan, heb je gelijkspanning nodig. Als je deze energie vervolgens wilt gebruiken, is er weer wisselstroom nodig. Deze omzettingen gebeuren aan de hand van een omvormer. Soms is deze omvormer ingebouwd in de thuisbatterijen, maar vaak is er een aparte batterij-omvormer nodig om dit te realiseren. Als je nieuwe zonnepanelen gaat plaatsen, denk dan eens aan een hybride omvormer! Hiermee hoef je de stroom van je zonne-energie slechts één keer om te zetten, waardoor je minder rendement verliest.

Persoonlijk, vrijblijvend en gratis advies.

Bereken in 1 minuut jouw besparing met een thuisbatterij.

Met wat simpele gegevens over jouw energiesituatie kunnen wij beginnen met berekenen welke thuisbatterij er bij jou past.

Waar woon je?

Heb je zonnepanelen thuis?

Bespaar gemiddeld €1930 per jaar
Word onafhankelijker van het stroomnet
Altijd gebruik maken van je eigen stroom